E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.5 ayın zirvesinde---

Dolar 2.5 ayın zirvesinde

Dolar 2.5 ayın zirvesinde
05 Ekim 2016 - 20:19 borsagundem.com

Bugün 3.0658 seviyesine kadar çıkan dolar/TL gün içi zirvesinden 3.05'li seviyelere gerilese de beklentilerin üzerinde gelen ABD verilerinin ardından yeniden yükseldi.

Yurtiçi risklerin yanı sıra Fed'in faiz artırımı ihtimali ve ECB tarafından gelen haberlerin gelişmekte olan ülke piyasalarına olumsuz yansımasıyla birlikte dolar/TL bugün yaklaşık 2.5 ayın en yükseği olan 3.0656 seviyesini gördü.

Öğleden sonra piyasaların sakinleşmesiyle birlikte dolar/TL gün içi zirvesinden 3.05'li seviyelere gerilese de beklentilerin üzerinde gelen ABD ISM ve fabrika siparişleri verileri ardından kurda yükseliş devam etti. Gün sonunda dolar 3.0620 seviyelerinde yer aldı.

ABD ve Avrupa merkez bankalarına yönelik beklentiler global olarak piyasalara yön veriyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarının giderek yaklaştığı beklentileri ile Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) varlık alımlarını sonlandırabileceği ihtimalini gündeme getiren bir haber piyasalarda dün endişe yarattı.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans da bugün yaptığı bir açıklamada ekonomik verilerin sağlam gelmeye devam etmesi durumunda yıl sonu itibariyle faizleri artırmanın kendisi için "uygun" olacağını ancak daha sonraki faiz artışları için enflasyonda bir artış görülmesinin gerekeceğini belirtti.

Yurtiçinde ise Moody's'in not indirimi sonrası çıkışların devam etmesi, OHAL süresinin üç ay daha uzatılması kararı, TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentileri ve petrol fiyatlarındaki yükseliş TL'nin diğer gelişmekte olan ülke paralarından kötü performans göstermesine neden oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cehalet05 Ekim 2016 21:51

    ohal var , resmen karsi devrim yapilmis, yetmiyor bir de zorla faiz dusurtuyorlar merkeze , millete resmen gidin dolar alin diyorlar , bir de ustune yabanci da dolar aliyor, sirketler de borc icin dolar aliyor,,onunu alamazlar bu yukselisin , imf ye gidecekler

  • Mg05 Ekim 2016 20:32

    benzine zam, güya enflasyon düşüşte, hükümetten ekonomide yalan üstüne yalan...dolarda bu seviyeler alım fırsatı...