E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar 2.55 TL'nin altına geriledi---

Dolar 2.55 TL'nin altına geriledi

Dolar 2.55 TL'nin altına geriledi
23 Mart 2015 - 15:27 borsagundem.com

Gün içinde 2.59'u gören dolar ABD'den gelen açıklamayla düşüşe geçerek 2.55 TL'nin altına kadar geriledi

Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etmesinin ardından, TL üzerindeki belirsizliklerden birinin daha ortadan kalkmasıyla güne 2,57'den başlayan kur, yükselişe geçse de yönünü yine aşağı çevirdi. Tüketici güven endeksinin Mart'ta 64.39 ile 6 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından dolar yükselişe geçti. Dolar/TL'de verinin ardından iyimserlik azalırken TL'deki pozitif ayrışma da sonra erdi. Veri öncesi 2,5815 seviyesinde bulunan kur veri sonrası 2,5900'a kadar yükseldi. Ancak kur bu seviyeden yeniden düşerek 2,56'nın altına kadar geriledi. İlerleyen saatlerde dolar endeksinin gerilemesiyle düşmeye başlayan dolar TL, yüzde 1 değer kaybederek 2,5461 seviyesini gördü.

PARİTE GÜNİÇİ ZİRVESİNDE

Doların düşüşünde paritedeki hareket etkili oldu. Euro, dolar karşısında yüzde 1'den fazla yükselerek 1.0946'yı gördü.

BULLARD'DAN 'DOLAR' AÇIKLAMASI

St Louis Fed Başkanı James Bullard, dolar endeksinin makul değerinden çok uzakta olmadığını, ancak doların Euro karşısında daha ne kadar değer kazanacağının belli olmadığını söyledi. Bu açıklama sonrası parite Euro lehine hareket etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)