E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.64 TL'yi aştı---

Dolar 2.64 TL'yi aştı

Dolar 2.64 TL'yi aştı
10 Nisan 2015 - 15:45 borsagundem.com

Dolardaki küresel değer kazancı ile dolar/TL 2.64'ün üzerine çıktı

Haftanın son işlem gününde yükselişte olan dolar rekora yaklaştı. Güne 2,62'nin altına başlayan dolar bankalararası piyasada 16 Mart'tan sonra ilk kez 2,64'ün üzerine çıktı. Haftaya zayıf ABD istihdam verileriyle 2,57'li seviyelerden başlayan dolar/TL, hafta boyunca artarak 2.6415'e kadar yükseldi. TL'deki değer kaybı benzer ülkelere yakın seviyede gerçekleşti. Dolar 13 Mart'ta 2,6488'le tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

NEDEN YÜKSELİYOR?

ABD'de bazı verilerin zayıf gelmesine karşın FOMC toplantı tutanaklarında ortaya çıkan Fed'in bu yıl içinde faiz artırması ihtimali, merkez bankalarının varlık alımlarına devam ettiği Avrupa ve Japonya'dan ayrışacağını göstererek doların değer kazanmasına neden oluyor.

EURO/DOLAR 3 HAFTANIN DİBİNDE

Dolar endeksi 99,6'yı aşarak 3 haftanın zirvesine yükseldi. Euro/dolar paritesi de 1,06'nın altına inerek 3 haftanın en düşük seviyesini gördü. Doların global anlamda değer kazancı dolar/TL'yi yukarı yönlü baskı altında tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)