E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.90 seviyesinde---

Dolar 2.90 seviyesinde

Dolar 2.90 seviyesinde
07 Haziran 2016 - 16:05 borsagundem.com

Dolar/TL kuru 2.90 seviyesinden işlem görüyor

Yellen, dünkü konuşmasında, faizin yalnızca kademeli olarak artırılmasını beklediğini söyledi ve bir zaman çizelgesinden bahsetmekten kaçındı. Yellen, böylelikle, 27 Haziran'daki konuşmasında faizin "önümüzdeki aylarda" yükseltilebileceğini işaret ettiği duruşunu değiştirdi. Temmuz ayına faiz artırımı olasılığı, Cuma günü Mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin yaklaşık altı yılın en düşük artışını göstermesinin ardından yarı yarıya düşerek yüzde 27'ye gerilemesi sonrası yüzde 22'ye indi. 

Yellen'in geçen hafta açıklanan istihdam verileriyle ilgili olarak "endişe verici" ifadesini kullanmış olması Dolar'ın uluslararası piyasalarda gerilemesine neden oldu. Yellen'ın konuşmalarının etkisi Dolar/TL paritesinde oluşan düşüşle görüldü. Ancak Cuma günü hızlı düşüşün ardından dün de gevşeyen dolar/TL paritesi 2.90 seviyesini koruma çabasında.

Dün 2.9030 seviyesinden kapanan kur bugün de aynı seviyelerden güne başladı. İstanbul'daki patlama haberi ile 2.91 seviyesine yükselse de fazla tutunamayarak tekrar gevşedi. Dolar /TL kuru öğleden önce 2.90'ın altına inerek 1 ayın en düşük düzeyine geriledi.Şu saatlerde ise tekrar 2.90 seviyesinden yüzde 0.10 eksi ile işlem görüyor.

Teknik açıdan analistlere göre paritede 2.9230 seviyenin kırılması halinde önce 2.9350 ve arkasından 2.9530 seviyeleri hedeflenebilir. Paritede yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 2.9000 desteği izlenecektir. Bu seviyenin altında önce 2.8900 ve arkasından 2.8700 hedeflenebilir.

Yellen'ın ABD ekonomisindeki pozitiflerin negatiflere ağır bastığını söylemesi ve kademeli faiz artırımından tekrar bahsetmesi ile birlikte Dolar/ yen karşısında üç haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. On yıllık Dolar faiziyle birlikte hareket etmeyi seven Dolar/yen paritesi son dönemde faizlerin baskı altında kalmış olmasıyla birlikte gerilemiş olmasının ardından dün ve bugün yine faizlerle birlikte yükselmeye devam ediyor. ABD'den açıklanan istihdamın olumsuz bir görüntü arz etmiş olması faizleri baskı altına alarak Dolar/yen'i düşürse de bu sefer yükselen hisse senetleri Dolar/yen'in düşüşlerine engel oluyor.

Petrol yılın zirvesinde

 

Altın kazançlarını koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)