E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.90 seviyesinde---

Dolar 2.90 seviyesinde

Dolar 2.90 seviyesinde
14 Temmuz 2016 - 08:19 borsagundem.com

Dolar/TL kuru son günlerde sıkıştığı 2.88-2.90 bandında seyrediyor

Yurtiçi piyasalarda devam eden iyimserlik dolar/TL'nin yükselişini baskı altında tutuyor. Dolar/TL cuma gününden beri sürdürdüğü düşüşünü 2.8833 seviyesine kadar sürdürdü. Ancak bu seviyede oluşan destek ile  2.88-2.90 TL arasında sıkışmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde 2.9083 seviyelerine kadar yükseldikten sonra kapanışını 2.8998 seviyesinden yaptı. Yeni günde ise hafif yükselişle yüzde 0.02 artışla 2.9004 seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlara göre teknik olarak, hafta başından beri dar bantta hareket eden dolar/TL kuru  hala bu bandı kırabilmiş değil. Yön konusunda net bir şey söyleyememekle beraber 2.9050 direncinin geçilmesi durumunda yükseliş hareketinin hız kazanabileceğini belirtiyorlar. Ancak 2.9050 direncinin geçilememesi durumunda paritede yeniden satış baskısı görülebilir. Satış baskısının görülmesi durumunda 2.8830 takip edeceğimiz ilk önemli destek olacaktır.

Bugün yurtiçinde cari işlemler açığı, sanayi üretimi ve yılsonu TÜFE tahmini verilerini takip edeceğiz. Günün en önemli gelişmesi ise İngiltere tarafında yaşanacak. İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak ve beklentiler faizlerin yüzde 0.50 ile sabit bırakılacağı yönünde. Fakat Brexit’in ardından Başkan Carney’in  faiz indirimine ihtiyaç duyulabileceği yönündeki açıklamaları nedeniyle sürprizlere açık  olmakta fayda var. ABD tarafında ise çekirdek ÜFE ve ÜFE verileri öne çıkıyor. Ayrıca yine ABD tarafında açıklanacak olan haftalık işsizlik maaşı başvuruları datası da piyasanın takibinde olacak.

Açıklanacak cari işlemler açığı eğer beklentilerin altında gelecek olursa bu durum uluslararası piyasalarda zaten düşme eğiliminde olan Dolar'ın daha da gerilemesine neden olabilir. Ancak TCMB'nin faiz düşürücü politikalara devam etmesi Türkiye'de enflasyonun belirginleştiği bir ortamda devam ettiği için kurda oluşabilecek olası gerileme çok sınırlı kalabilir.

Fed'in 12 bölgesi tarafından 1 Temmuz'a kadar sunulan bilgiler çerçevesinde hazırlanan Bej Kitap'a göre, ABD ekonomisi, "hafif" fiyat baskılarıyla ve tüketici harcamalarındaki biraz yumuşamayla, Mayıs ortalarından beri ılımlı hızda genişledi. Fed'in son yayımladığı Bej Kitap'a göre, "Genel görünüm, perakende satışlar, imalat ve gayri menkulün de dahil olduğu ekonominin geniş kesimlerinde pozitif. Bölgeler genel büyümenin ılımlı olacağını rapor ediyor." İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı en az 3 bölgede ekonomik görünümü yavaşlatan faktörler arasında yer aldı. Parite üzerinde etkisi olan Fed'in bir sonraki toplantısı 26-27 Temmuz'da yapılacak.

Altın desteğini koruma çabasında

 

Petrol kayıplarını telafi etmeye çalışıyor

 

Türk hisse senetlerine azalan risk dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)