E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.90 seviyesinin altına gevşedi---

Dolar 2.90 seviyesinin altına gevşedi

Dolar 2.90 seviyesinin altına gevşedi
20 Haziran 2016 - 12:00 borsagundem.com

Dolar İngiltere referandumu öncesi değer kaybetmeye devam ediyor

Perşembe akşamki Jo Cox olayı, devamındaki referandum ertelenme söylentileri, Cuma akşamı ve hafta sonu yapılan anketlerin Bremain tarafına doğru kayması, hisse piyasalarında pozitif havayı beraberinde getirirken risk iştahının artmasıyla dolarda sert düşüşlere neden oluyor.

Dolar endeksi yüzde 0.78 kayıpla 93.45 seviyelerinde işlem görürken düşüşün yansımaları dolar/TL kurunda da görülüyor. Cuma günü 2.92 seviyelerinden kapanış yapan kur yeni haftaya bu seviyeden başlamasının ardından hızla gevşeyerek 2.8970 seviyesine kadar düştü. Yüzde 1'e varan kayıplarla şu saatlerde 2.8984 seviyesinden işlem görüyor.  

Türk Lirası, gelişmekte olan para birimleri sepetiyle birlikte hareketini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta 2.9500 seviyelerini zorlayan dolar/TL, hafta sonu yeni Brexit anketi sonrası risk iştahının artmasıyla birlikte değer kazandı.

Dolar/TL kuru her ne kadar haftaya düşüş eğiliminde başlasa da, yarın ki TCMB faiz toplantısı gün içinde TL üzerinde baskı  oluşturabilir. Analistlere göre teknik olarak gün içerisinde önemli destek 2.9000 bölgesi olarak görülüyor. Bu seviyenin kırılması, Türk Lirası lehine seyri biraz daha kuvvetlendirebilir. Kurun yeniden yükselme eğilimine girmesi  2.9270 direnci üzerinde kapanışlara bağlı.

Petrol yükselişini sürdürüyor

 

Altın sert düştü

 

PPK kararından BİST-100 etkilenir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)