E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.90 seviyesini koruyor---

Dolar 2.90 seviyesini koruyor

Dolar 2.90 seviyesini koruyor
21 Haziran 2016 - 08:09 borsagundem.com

TL varlıklar gücünü korusa da ,dolar 2.90 seviyesinde tutunmaya çabalıyor

Referanduma iki gün kala,Brexit oylaması şu sıralar piyasaları oldukça meşgul ediyor. İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliği referandumunda sonuçlar birbirine oldukça yakın çıkacak gibi görünüyor. Zira farklı kamuoyu araştırmaları her iki tarafın da önde gittiğini gösterirken, Milyarder yatırımcı George Soros, seçmenlerin Brexit'i desteklemesi durumunda sterlinde güçlü bir düşüş olabileceği uyarısında bulundu. Soros, İngiltere'nin AB'den ayrılma olasılığının, sterlinin beşte bir değer yitirmesi ile sonuçlanabilecek gerçek bir risk olduğu uyarısında bulundu.

Tüm dünyada yatırımcılar ve hükümetler, Brexit'in küresel piyasalarda kargaşa yaratabileceği endişelerinden dolayı, İngiltere'de Perşembe günü düzenlenecek referandumun sonuçlarını dikkatle izliyor. Piyasalarda gelen sonuçlara göre dalgalanmalar görülüyor. Dolar endeksi düşüşünü 4. Gününe taşıyarak 93.50 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL kuru baskıya rağmen 2.90 seviyelerini korumaya çalışıyor. Dün en yüksek 2.9270 seviyesini test eden kur 2.9062 seviyesinden kapandı. Yeni günde zaman zaman 2.90 seviyesinin altına sarkmalar yaşasa da yüzde 0.14 kayıpla 2.9015 seviyelerini korumaya devam ediyor.

Bugün TCMB faiz kararı açıklanacak. TCMB hali hazırda faiz koridorunun üst bandını indirerek sadeleşme politikasına devam ediyor. Özellikle FED'in de haziran ayını pas geçmesi, bu politikayı uygulamasını kolaylaştırıyor. Gelen açıklmalara göre dolar/TL kurunu takip etmekte fayda var.

Petrol yükselişini durdurdu

 

Altın fiyatları dalgalanıyor

 

Fransız bankaları Londra'dan çekilebilirler

 

Soros'tan piyasaya Brexit uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)