E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.93 seviyesini koruyor---

Dolar 2.93 seviyesini koruyor

Dolar 2.93 seviyesini koruyor
15 Haziran 2016 - 08:33 borsagundem.com

Brexit ve FED kararları beklentisi öncesi dolar ,TL karşısında yükselişini korumaya çalışıyor

Hem Brexit korkusu hem de bugün sona erecek FOMC toplantısı öncesinde gelişen ülke para birimlerinde yaşanan değer kaybı,  TL varlıklarda da satış baskısını artırıyor. Amerika'da perakende satışlar beklentilerin üzerinde gelerek Amerikan ekonomisindeki iyileşmenin sürdüğüne dair olumlu işaret verirken dolar endeksinde primlenmeye sebep oldu.

Dün güne 2.92 seviyesinin altında başlayan dolar TL kuru, haftanın ikinci işlem gününde de alıcılı seyrini koruyarak 2.94 seviyesini test ettikten sonra kapanışını 2.9358 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni güne aynı seviyeden başladıktan sonra gevşeyen kur şu saatlerde yüzde 0.17 eksi ile 2.9311 seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlar  uluslararası piyasalarda 2.93 – 2.94 bant aralığında fiyatlamalarını sürdüren Dolar/TL kurunun günün ilk yarısı 2.9450 seviyesine kadar alıcılı görünümünü genişletmesi beklenmekte. Günün devamında ise kritik FED FOMC Faiz kararına dair beklentilerin yanı sıra ABD verileri ve dolar endeksinin hareketi kur fiyatlamalarında etkili olacaktır. Gelişmelerin kur üzerinde dolar baskısını artırması durumunda sırasıyla 2.95 ve 2.97 seviyesine kadar alıcılı ataklarını genişletebilmesi ve günün en yüksek seviyelerinden kapanış gerçekleştirmesi beklenmektedir.  TL lehine gelişmelerde ise 2.91 seviyesinin test edilmesi beklenmekle birlikte bu seviyenin altında satıcılı seyrini sürdürmesi durumunda 2.8860 seviyesi hedeflenerek her iki yönde de oluşabilecek sert fiyat hareketlerine karşı piyasa yönünde kalmaya özen gösterilmelidir.

Asya borsalarında Brexit endişesi

 

Petrol 5 günlük düşüşünü sürdürüyor

 

Altın yükselişine ara verdi

 

İngiltere'nin AB'den ayrılması Türkiye'yi etkiler mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)