E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.93 seviyesinin altında---

Dolar 2.93 seviyesinin altında

Dolar 2.93 seviyesinin altında
06 Eylül 2016 - 17:40 borsagundem.com

Dolar/TL ABD, PMI verisi sonrası sert düştü

Ağustos ayı enflasyon rakamları ve Dolar Endeksinin hareketine bağlı yön arayışını sürdüren Dolar/TL kuru günün genelinde Türk Lirası lehine görünümünü korudu. Uzmanlar enflasyondaki düşüşü Merkez Bankası'na faiz indirimi için alan açtığından, verinin TL üzerinde negatif etkisi olabileceği şeklinde değerlendirdi. Ağustos TÜFE ve ÜFE deki gerilemenin yanı sıra Türk Lirasının diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinin çoğu gibi Dolar karşısında değerlenmesi sonrası Dolar/TL gün içerisinde 2.94 seviyesine doğru düşüşünü derinleştirmeye çalıştı.

Dün 2.94 seviyesi ve alt kademeler için yeterli potansiyel oluşmaması sonrası yatay fiyatlamalar gösteren kur, gün sonu kapanışı 2.9450 seviyesine yakın gerçekleştirdi. Parite yeni günde 2.94 üzerinde tutunmaya çalışsa da ABD verisini ardından sert düşerek yüzde 0.60 kayıpla 2.9280 seviyesinde...

ABD'den açıklanan ISM hizmet PMI verisinin 2010 yılı Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemesiyle dolar endeksinde sert değer kayıpları görüldü. Dolar endeksinde yaşanan gerilemenin etkisiyle altında sert yükselişler görülürken G10 ve gelişen ülke para birimleri Dolar karşısında değer kazanımları elde etti.

Analistlere göre gün içerisinde TL lehine görünümün nispeten devam etmesi ve gelişmelerin 2.9350-2.95 aralığında fiyatlanması beklenmektedir. Beklentinin üzerinde düşüşlerde 2.9350 seviyesi kırılırsa düşüş 2.93 seviyesine kadar devam edebilir. Olası sert geri çekilmelerde ise 2.92 seviyesi günlük periyotta piyasayı tutmaya çalışacaktır. Dolar lehine hareketlerde ise 2.95 seviyesi aşılırsa 2.9560 vee 2.96 direnç kademeleri sırasıyla hedeflenmelidir. Yükselişin genişlemesi durumunda ise 2.97 seviyesi önemle takip edilmelidir.

Döviz ve emtia piyasalarında son gelişmeler

 

Petrol “Rusya ve S.Arabistan” ile kazançlarını korudu

 

Altın 1326 seviyesinde yatay seyirde

 



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)