E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.9534 seviyesine gevşedi---

Dolar 2.9534 seviyesine gevşedi

Dolar 2.9534 seviyesine gevşedi
11 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

Dolar/TL kuru tekrar gevşeyerek 2.95 seviyesine geriledi

Dolar, Fed'in bu yıl içinde faiz artıracağı beklentilerinin azalmasıyla, önemli para birimleri karşısında değer kaybederek, altı haftanın düşüğüne geriledi. Dolar'daki düşüş altın, gümüş ve paladyum'un dahil olduğu metallerde ralliye sebep oldu.

Haziran'dan beri en düşük seviyesine gerileyen ABD doları önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybederek, beklentilerden güçlü gelen istihdam verisi sonrası kaydettiği ralliyi sildi. Dolar Endeksi yaşanan düşüşle beraber tarım dışı istihdam öncesi seviyenin de altı olan 95.40’a kadar geriledi.

Dolarda tam anlamıyla toparlanma yaşanamıyor. Yatırımcılar yakın zamanda Fed’in faiz artıracağına inanmazken, Fed dışında doları güçlendirecek başka bir hikâye olmadığından dolayı, Dolar satışları yaşanıyor. Traderlar merkez bankasının faiz artırımına gitme olasılığını geçtiğimiz hafta yüzde 47 olarak fiyatlarken, bu olasılık yüzde 41'e düştü.

Dolar/TL kuru ise hem dolar endeksindeki gevşeme, hem de yurt içinde yaşanan olumlu gelişmelerle güne düşük seviyelerden başladı. Dün 2.9465 TL seviyesine kadar gerileyen parite kapanışını 2.9575 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni günde Cari İşlemler verisinin beklenenden kötü gelmesi ile alıma geçen parite öğleden sonra tekrar gevşeyerek şu saatlerde yüzde 0.15 kayıpla 2.9525 seviyesinde seyrediyor.

Altın 1350 seviyesinin altında

 

Tesla hisseleri dibe vuracak

 

Türk-Rus fonuna Çin modeli!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)