E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.97 seviyesinin üzerini test etti---

Dolar 2.97 seviyesinin üzerini test etti

Dolar 2.97 seviyesinin üzerini test etti
09 Eylül 2016 - 14:20 borsagundem.com

Dolar/TL 2.97 seviyesini test etmesinin ardından 2.9655 seviyelerinden işlem görüyor

Dolar/TL Avrupa Merkez Bankası'nın ek teşvik adımı atmayarak piyasaları hayal kırıklığına uğratmasının ardından yükseldi. Avrupa Merkez Bankası dünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutarken aylık 80 milyar euro olan varlık alım hedefini değiştirmedi. Başkan Mario Draghi düzenlediği basın toplantısında varlık alım programının 2017 yılının mart ayına kadar süreceğini ve gerektiğinde daha da uzatılabileceğini söyledi.

Dünkü bu karar gelişen piyasa para birimlerinde de kayıplara neden olurken yeni günde jeopolitik riskler de piyasaların radarında. IŞİD'in kalesi konumundaki Rakka'nın geri alınması için olası operasyona Türkiye'nin de katılacağı beklentisi, yurtdışında da Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapması piyasalardaki harekette etkili oluyor.

TÜRKİYE 2. ÇEYREKTE BEKLENTİNİN ALTINDA BÜYÜDÜ

Bugün yurtiçinde GSYH ve ödemeler dengesi açıklandı. Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 ile beklentilerin altında büyüdü. Beklenti%3.7'ydi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, verinin ardından yaptığı değerlendirmede ekonomide yavaşlamanın kalıcı değil, Temmuz ayına özgü olduğunu söyledi. Bugün açıklanan diğer veri olan cari işlemler açığı ise bir önceki yılın Temmuz ayına göre 523 milyon dolar azalarak 2.602 milyon dolar oldu.

Verilerin hemen ardından yükselen parite tekrar gevşeyerek 2.95 seviyelerineyönelmişti. Parite öğleden sonra gelen alımlarla 2.97 seviyesini görmesinin ardından şu saatlerde yüzde 0.49 kazançla 2.9657 seviyesinde...

Analistlere göre, son işlem gününde de kısmen Türk Lirasının zayıf görünümünü koruması ve gelişmeleri 2.95-2.97 aralığında fiyatlaması beklenmektedir. Dolar lehine hareketin devam etmesi durumunda 2.9750 ve 2.98 seviyeleri hedeflenmelidir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 2.9450 seviyesi kırılırsa düşüş 2.94 seviyesine devam edecektir. 2.94 seviyesi kısmen piyasayı tutmaya çalışacak olsa da, bu seviyenin kırılması durumunda düşüş kademeli olarak 2.93 seviyesine doğru derinleşecektir.

Altın “AMB” sonrası kayıplarını korudu

 

Caddelerden sonra AVM'lerdeki mağazalarda kapanıyor

 

Üretimi artırmak için bol taksit geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • düşer09 Eylül 2016 15:04

    bizim piyasanın kapanmasını bekliyorlar. bayramda sığ piyasada 3 liraya kadar çıkması normaldir. bayram bitince gümmmmmmm 2,83