E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.95 TL seviyesinin üzerinde---

Dolar 2.95 TL seviyesinin üzerinde

Dolar 2.95 TL seviyesinin üzerinde
12 Mayıs 2016 - 16:30 borsagundem.com

Dolar dalgalanmaya devam ediyor.Kur 2.95 TL seviyesinin üzerinde

Haftaya yükselişle başlayan Dolar Endeksinde dünden itibaren bir miktar geri çekilmeler görülmekte, yeni güne ise hareketsiz bir başlangıçyapan dolar endeksi 93.92 seviyelerinden fiyatlanıyor. Özellikle ABD tarafında "FED'in faiz artırımın ötelenebileceği ihtimalinin güç kazanması ve bunun önemli kişilerce çeşitli açıklamalarda dile getirilmesi, Dolar Endeksindeki düşüşü tetikleyen nedenler arasında .

Dolar/TL paritesi yeni güne hafif alıcılı başladı. Türkiye'de yeni başbakanın kim olacağı sorusunun cevabına az bir süre kalmışken başkanlık tartışmaları paritede ki alımları arttırabilir. Geçen haftadan beri yükseliş eğiliminde olan dolar /TL kuru dünkü 2.9750 seviyesine yükselişinin ardından 2.95 seviyesine kadar hafif geri çekildi. Bugün 2.96/2.94 aralığında dalgalanan dolr kuru kapanışa yakın gelen alımlarla yüzde 0.07 artışla tekrar 2.9530 seviyelerine yükseldi. 

Yurtiçinde veri akışı sakin olacak. Euro Bölgesi'nde Mart ayı sanayi üretimi verileri takip edilecek. İngiltere Merkez Bankası bugün faiz kararını ve varlık satın alım programını açıklayacak ayrıca İngiltere'den enflasyon raporu izlenecek.
 ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları ve Fed üyesi George,Mester ve Rosengren konuşmaları takip edilecek.  Asya seansında perşembeyi cumaya bağlayan gece Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda'nın konuşması takip edilecek.
Ay sonuna doğru Japonya’da G7 toplantısı yapılacak. Bu gelişmeler öncesi, sürpriz bir gelişme olmazsa, FX piyasalarındaki oynaklığın azalmaya devam edeceği düşünülüyor.

Teknik olarak  uzmanlar ilk desteği 2.95 olarak gösterirken gevşemesi halinde 2.9350/2.89 seviyelerini işaret ediyor. Direnç olarak ise 2.9770 kırılısa 3.00/3.0250 seviyeleri çalışabilir.

Petrol 47 dolar üzerinde

 

Altın 1270 seviyesini koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)