E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.95 seviyesinin altında---

Dolar 2.95 seviyesinin altında

Dolar 2.95 seviyesinin altında
10 Ağustos 2016 - 14:10 borsagundem.com

Dolar/TL kuru yurtiçindeki olumlu gelişmelerle düşük seyrini sürdürüyor

ABD'de Cuma günü açıklanan ve beklenenden daha iyi çıkan tarım dışı istihdam verisi doları kısa süreliğine desteklese de, ABD doları önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kaybetti ve Dolar endeksinin düşüşünü ikinci güne taşımasına neden oldu. Gelişen piyasa paralarını içeren endeks Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Dolar, istikrarsız küresel büyüme ve altın ve tahvillerdeki yükselişler ile birlikte Fed'in faiz artırımında yavaş davranacağı spekülasyonunun etkisiyle zayıfladı.

Dün,Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmeye ekonomik konular damgasını vurdu. Ayrıca TCMB tarafından TL zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirildi.

Dolar/TL kuru ise hem dolar endeksindeki gevşeme hem de  yurt içersinde yaşanan pozitif gelişmeler ile TL‘nin olumlu etkilenmesi sonucu  2.9600 seviyelerine kadar gevşedi. Parite yeni günde 2.9710 seviyesine kadar yükselse de şu saatlerde hızlanan satışlar ile yüzde 0.63 kayıpla 2.9492 seviyesinden işlem görüyor.

Analistlere göre bu seviyenin aşağı yönde geçilebilmesi  TL tarafında değerlenmenin ivme kazanmasına olanak sağlayabilir. Bu durumda 2.9500 desteği ön plana çıkacaktır. Şayet bu seviyenin de aşağı yönde geçilebilmesi durumunda 2.9400 ara desteği ve ardından 2.9200 seviyelerine kadar gerileme sürebilir. Gün içerisinde yukarı yönde hareketliliğin oluşması durumunda ise 2.9730 ara direnci ile birlikte 2.9860 seviyesini izlemeyi sürdüreceğiz.

Petrol yatay seyirde

 

HSBC ve Halk Yatırımın hisse önerileri

 

Altın 1350 dolar seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)