E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.95'in altında---

Dolar 2.95'in altında

Dolar 2.95'in altında
12 Ağustos 2016 - 17:00 borsagundem.com

Dolar/TL bugüne 2,9570'den başlayan kur ABD'de ÜFE verisinin ardından 2.9445'e geriledi

Dolar, ABD'de gösterge hisse senedi endekslerinin rekor seviyelere yükselmesinin ardından güçlendi. Bu hafta içinde Haziran'dan beri en düşük seviyesine gerileyen ABD doları Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin artması ile birlikte, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı. 

San Francisco Fed Başkanı John Williams, "Uygun olan yol, faiz artırımını kademeli bir şekilde gerçekleştirmek." dedi. Washington Post'a verdiği röportajda Williams, bu yıl için faiz  artırımının uygun olabileceğini söyledi. Williams, "Ekonomi hedeflerine yaklaştıkça ayağımızı yeniden biraz gazdan alabiliriz ve umarım önümüzdeki yıllarda güvel ve yumuşak bir iniş yapmış oluruz." diye konuştu. San Francisco Fed Başkanı Williams'ın, bu seneki FOMC  toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.

Dolar/TL, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in geçen hafta Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini pas geçmesi ve Rusya ile ekonomik ilişkilerin düzeltilmesine yönelik atılan adımların etkisiyle bu hafta 2.94'e kadar gerilemişti.

Dolar /TL kuru ise dün 2.97-2.9510 fiyat aralığında düşük hacim ve oynaklıkla dengeli ve sakin bir görününüm veren Dolar TL kuru hafta başından bu yana devam ettirdiği kısa vadeli gevşeme eğilimini
haftanın dördüncü işlem gününde de devam ettirerek günü 2.9540 seviyesinden negatif kapattı.

Aşırı satım bölgesinde ki fiyatlamalarına Asya seansında tepki alışları ile karşılık bulan dolar /TL kuru haftanın son işlem gününe 2.96 seviyesinin üzerinde alıcılı seyrini koruyarak başladı. Parite şu saatlerde yüzde 0.32 düşüşle 2.9466 seviyesinde...

Uzmanlarca 2.97 seviyesine doğru alıcılı ataklarını genişletmesi beklenilen kurun bu seviye üzerinde tutunması halinde 2.9875 seviyesine doğru yükselişine devam edeceği düşünülmektedir. Beklentilerin aksine yaşanacak satıcılı seyirde ise 2.9450 seviyesinin piyasayı aşağı yönlü olarak tutmaya devam edeceği düşünülmektedir. Sakin geçecek olan yurt içi piyasalarda, dolar endeksinin seyrine göre fiyatlanması düşünülen kurda yukarı yönlü denemelerin gerçekleşmesi beklenmektedir.

Bugün yurtiçinde önemli bir veri bulunmazken ABD’de Temmuz ayı perakende satışlar, Üretici enflasyonu ve Michigan Üniversitesi güven endeksi izlenecek. Euro Bölgesi'nde ise 2. çeyrek büyüme verisi açıklanacak.

Küresel piyasalarda görünüm pozitif

 

Altın tutunma çabasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hayri14 Ağustos 2016 16:21

    elinde 2.80 den dolar almışlar varsa hala kar edebilir. cari açık buyıl düşerse dolar daha da geriler. ytd.