E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.97 seviyesinde---

Dolar 2.97 seviyesinde

Dolar 2.97 seviyesinde
19 Eylül 2016 - 09:05 borsagundem.com

Dolar/TL yeni güne 2.98 seviyesinden gevşeyerek başladı

Geçtiğimiz haftanın ilk dört işlem günü Bayram Tatili nedeni ile kapalı geçerken, ABD tarafındaki gelişmeler fiyatlamalara yansıdı. Dolar endeksi zirvelerinden düşüşe geçerek an itibari ile yüzde 0.26 kayıpla 95.85 seviyelerinde seyrediyor. Hafta başında 2.99 seviyesinin üzerini test eden dolar/TL kuru, bu seviyelerden tepki satışları ile karşılaşarak 2.9780 seviyesine yakın dengeelenerek haftayı yatay eksenli bir şekilde kapattı.

Aşırı alım bölgesinde bulanan parite bugün Asya seansına satıcılı bir seyir ile giriş yaptı. 2.9858 seviyesinden aşağı yönlü baskılanan parite şu saatlerde yüzde 0.33 değer kaybı ile 2.9718 seviyelerinde işlem görüyor.

Analistlere göre dolar/TL'nin gün içinde dip arayışına devam edeceği beklenmektedir. TL 'nin dolar karşısında kısmi de olsa değer kazanması beklenirken 2.9630-2.9500 seviyelerine doğru bir geri çekilmenin yaşanacağı düşünülmektedir. Beklentilerin aksine dolar lehine oluşacak fiyatlamalarda ise 2.99-3.01 bandı hedeflenmeli ve piyasa yönünde kalınmaya özen gösterilmelidir.

ABD tarafında veri açısından sakin geçecek olan haftanın ilk işlem gününde, Yurt içi piyasalarda açıklanacak olan Çeyreklik bazda İşsizlik Ortalaması verisi dikkatle takip edilmelidir.

Goldman "Fed" beklentisi ile dolarda "kısa" pozisyonda

 

Altın merkez bankaları öncesi yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)