E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.99 seviyesinin üzerinde---

Dolar 2.99 seviyesinin üzerinde

Dolar 2.99 seviyesinin üzerinde
23 Mayıs 2016 - 16:00 borsagundem.com

Dolar/TL yüzde 0.55 yükselişle 2.99 seviyesinin üzerinde

Dolar, traderların Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitme olasılığını halihazırda fiyatlamaları ile birlikte, önemli para birimlerinin çoğu karşısında geri çekildi. Dolar endeksi  üç hafta art arda yükseldikten sonra düştü. Dolar /TL kuru yükselişini sürdürüyor. Şu saatlerde  yüzde 0.55 artı ile  2.99 seviyesinin üzerinde işlemler gerçekleşiyor.

Yurt içerisinde ise Cuma günün sakin veri akışı yaşanırken Mecliste yapılan oylamada milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması piyasa tarafından yakından takip edildi. Hafta sonu ise yapılan Ak Parti genel kurulunda Binali Yıldırım parti başkanı seçilmesiyle yeni Başbakan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni hükümeti kurma görevi verilen Binali Yıldırım piyasanın beklediği bir isimdi.

Amerika'da ise Cuma günü mevcut konut satışları beklentilerin üzerinde gelirken FED üyeleri Williams ve Rosengren'de konuşmalarında faiz artırımına yeşil ışık yaktılar.

Cuma günü TL varlıklarda toparlanmalar görülürken dolar/TL paritesi 2.97 seviyesine kadar gevşedi. TL varlıklarda her ne kadar toparlanma görülse de 2.97 seviyesinin altına sarkma yaşanmaması ve BİST100’deki değer kayıpları olası tepki alım ihtimalini Cuma günü boyunca hissetti. Bugün 2.97 seviyesini destek haline getiren kur yüzde 0.01 artı ile 2.9766 seviyesinden işlem görüyor.

Bugün yurt içinde tüketici güveni izlenecekken, Amerika’da ise önemli veri bulunmamaktadır. Yarın yeni Merkez Bankası Başkanı’nın ikinci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı var. 

Analistlere göre teknik olarak 2.9725 üzerinde tutunan dolar/TL’de tepki alımları görülmesi durumunda 2.9830 ve 2.9910 seviyeleri, olası gevşemelerde ise 2.9725 altında 2.9640 seviyesi izlenebilir.

Petrol düşük seyrini sürdürüyor

 

Altın 1254 dolar seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)