E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.97 seviyesinin altında---

Dolar 2.97 seviyesinin altında

Dolar 2.97 seviyesinin altında
09 Ağustos 2016 - 17:30 borsagundem.com

Dolar kuru gelen satışlarla 2.96 seviyelerine gevşedi

Cuma gecesi  Türkiye'nin not değerlendirmesini pas geçen  Moody's, güven ve büyümenin korunması, ekonomik reformların artırılması ve ödemeler dengesindeki bozulmanın önüne geçilmesi durumunda Türkiye'nin notunun teyit edileceğini belirtti. Moody's sonrası ise gözler 19 Ağustos'taki Fitch değerlendirmesinde olacak.

Dolar/TL kurunda Cuma gecesi Moody's kararı ile başlayan düşüş sonrası  2.98 seviyesinin altında seyrediyor. Dün 2.9812 seviyesinden kapanan kur gün içinde hızlanan satışlarla yüzde 0.50 eksi ile 2.9660 seviyesinde seyrediyor.

Uzmanlara göre 2.98-3.00 TL bölgesi önemli. Bu seviyenin altında fiyatlamalar devam ettiği sürece TL lehine kısa vadeli hareketlerin devamı oldukça yüksek bir olasılık. Bu bölgenin altında kapanışlar görülmesi durumunda 2.95'e doğru geri çekilme olabilir. Bununla birlikte 2.9860 seviyesinin aşılması ve üzerinde kalıcılığın sağlanabilmesi durumunda gün içerisinde 3.0000 ve 3.0120 dirençleri potaya gireceği için dikkat edilmeli.

Asya hisse senetleri, Çin'de enflasyon verilerinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin istikrar kazandığına ilişkin işaretlere katkıda bulunması ile birlikte son bir yılın en yüksek seviyesine çıktı. Petrol geri çekildi ve sterlin düşüşünü beşinci güne taşıdı.

Altın yatay seyirde

 

Petrol hızlı yükselişin ardından gevşedi

 

Borsa'nın güne yatay başlaması bekleniyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)