E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.99 TL oldu---

Dolar 2.99 TL oldu

Dolar 2.99 TL oldu
19 Mayıs 2016 - 07:23 borsagundem.com

FED raporu sonrası dolar /TL 2.9940 seviyesine yükseldi

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyeleri Nisan ayı toplantısında Haziran ayında bir faiz artırımı yapılması olasılığını açık tuttular. FOMC üyeleri, gelecek verilerin ekonomide iyileşmeyeişaret etmeleri halinde Haziran ayında faiz artırımı kararı alınması olasılığına dikkat çekerlerken, piyasaların Haziran ayında bir faiz artırımı olasılığı görmediğini de hatırlattılar.

Fed yetkilileri Haziran ayında faiz artırımı yönünde bir adım atma taahhütünde bulunmazken, seçenekleri net bir şekilde açık tuttular ve piyasa beklentilerinin değiştirilmesi için çalışaklarını ifade ettiler. Piyasaların faiz olasılığı yüzde 4'ten yüzde 14'e yükselmişti. Bu olasılık bugün yüzde 24'e tırmandı.

Açıklama sonrası Dolar Mart ayından beri en yüksek seviyesine ralli yaptı. Öncesinde 2.97 seviyelerinde işlem gören dolar/TL kuru açıklama ile birlikte 2.9940 seviyesine kadar yükseldi.Şu saatlerde aynı seviyeden işlem görüyor.

Dolar Spot Endeksi, 95.21 seviyesine yükseldi. Yen yüzde 1 düşerek dolar başına 110.25'e gelirken, euro yüzde 0.9 zayıflayarak 1.1215 dolar seviyesine geldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Para Birimi Endeksi yüzde 0.9 düştü. Brezilya reali ve Rus rublesi kayıplara öncülük ederken Güney Afrika randı yüzde 2.1 değer kaybetti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)