E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 3.05 TL'yi aşar mı?---

Dolar 3.05 TL'yi aşar mı?

Dolar 3.05 TL'yi aşar mı?
18 Ocak 2016 - 08:39 borsagundem.com

Global piyasalardaki satış baskısının devamı halinde dolar 3.05 TL seviyesini kalıcı olarak aşabilir

Haftasonu ABD, İran’a yapılan yaptırımların kaldırıldığını açıkladı. Cuma günü bu yönde haberler çıkmaya başlamıştı. Zaten piyasalar gelebilecek bu haberi de Cuma gününden itibaren fiyatlamaya başladı. Şunu belirtmek gerekir ki; yaptırımların resmi olarak kalkması İran’ın elinde bulunan rezervleri artık piyasaya sürebileceği anlamına geliyor. Bu gelişmeyle birlikte petrol fiyatlarında düşüşün 28 dolar seviyelerine geldiğini görüyoruz. ABD ham petrol fiyatlarına baktığımızda 30 dolar önemli bir direnç olmuş durumda. Kısa vade de bu seviyeler yukarı geçilmediği müddetçe fiyatlarda 25 dolara kadar geri çekilmeler devam edebilir.

SP500 1880 Seviyesinde Tutunabilecek Mi?...

İran’a düzenlenen yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte ABD vadeli endeksleri güne yatay seviyede başladı. Cuma günü %2 üzerinde düşüş gerçekleştiren SP500 vadeli endeksinde aşağı yönlü sürecin devam etmesini bekleyebiliriz. Bu süreçte 1880 seviyesi ilk önemli destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması halinde gün içerisinde satışların arttığını görebiliriz. Direnç olarak ise 1920 seviyesi takip edilmeli. Fiyatların 1920 direncini aşması halinde kısa vadeli düşüş trendi sona erebilir. 

Dolar/TL 3.05 Seviyesini Aşmaya Çalışıyor…

Global piyasalar tarafından İran’a yapılan yaptırımların kaldırılması, özellikle petrol üreticisi ülkelerde tedirginlik yarattı. Ancak Türkiye’nin İran ile önemli bir ticaret hacminin bulunduğunu göze aldığımızda, bu gelişmenin iç tarafta ilk etapta olumlu karşılanabileceğini hatırlatalım. Burda unutmamız gereken konu ise yurtdışı piyasalardaki risk algısının ne yönde gelişeceği. Global piyasalarda satış baskısı artmaya devam ederse 3.05 seviyesi artık kalıcı olarak geçilebilir.Yurtdışında gerçekleşecek olası toparlanma durumunda ise son yaşanan gelişmelerin iç piyasalara katacağı dinamiği de düşündüğümüzde TL varlıklarının değer kazanma ihtimalini de düşünmeliyiz. Bu durumda fiyatların 3.05 seviyesini aşamaması halinde 3.02-2.98 desteklerine kadar geri çekilme ihtimali gündemde kalabilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)