E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 3.5 yılın zirvesinde---

Dolar 3.5 yılın zirvesinde

Dolar 3.5 yılın zirvesinde
11 Mart 2013 - 10:37 borsagundem.com

ABD'den gelen toparlanma sinyallerinin dolar taleplerini desteklemesiyle dolar 3.5 yılın zirvesine tırmandı

Dünyanın en büyük ekonomisinin toparlanmasındaki güçlenme sinyallerin dolar talebini desteklemesi üzerine dolar, yen karşısında 3.5 yılın zirvesine çıktı.
ABD'de 2 gün içinde açıklanacak olan perakende satış verisinin, geçtiğimiz haftaki olumlu istihdam rakamlarının ardından artışa işaret edeceği beklentisiyle Dolar Endeksi 7 ayın zirvesine yakın seyretti. Japonya'nın makina siparişlerinin beklenenden daha fazla düşmesi ve Japonya Merkez Bankası Başkan adayı Haruhiko Kuroda'nın mevcut parasal genişlemenin deflasyonu sonlandırmaya yeterli olmasığını söylemesinin ardından  yen, euro karşısında son 3 haftanın en düşüğünün yalnızca yüzde 0.8 uzağında seyretti.
Amerikan ekonomisinin iyi göründüğünü ve 2013'ün fena bir yıl olmayacağını söyleyen Rochford Capital'ın yönetici direktörü Thomas Averill, "Doların işsizlik rakamlarındaki hareketlere karşı çok hassas olduğunu göreceksiniz" dedi.
Dolar, yen karşısında 8 Mart'ta 96.55 seviyesinden Ağustos 2009'dan bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından yeni haftanın ilk gününde yüzde 0.1 güçlenerek 96.12'ye çıktı. Dolar, euro karşısında 1.3005'ten 1.2998'e yükseldi. Japon yeni, Euro karşısında geçtiğimiz haftaki kapanışından yüzde 0.1 zayıflayarak 124.94 düzeyine geriledi. Yen, Cuma günü 125.92 seviyesinden 14 Şubat'tan bu yana en düşüğüne işaret etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)