E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda gevşeme görülüyor---

Dolarda gevşeme görülüyor

Dolarda gevşeme görülüyor
24 Ocak 2018 - 08:38 borsagundem.com

Güne 3.77 lira seviyesinden başlayan dolar gün ortasında 3.73 lira seviyesine gevşedi

Hafta sonunda başlayan Afrin operasyonuna yönelik risk algısının azalmasıyla küresel piyasalardaki pozitif havaya paralel yönünü aşağı çeviren dolar/TL'de olumlu hava devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'deki YPG/PYD unsurlarına karşı sürdürdüğü operasyonun planlandığı gibi ve başarıyla yürüdüğü açıklandı. Haberin Orjinali İçin Tıklayın TSK'nın Cumartesi günü öğleye doğru Suriye Afrin'deki YPG/PYD unsurlarına karşı başlattığı "Zeytin Dalı" isimli operasyon kapsamında, ilk gün savaş uçaklarınca sınır ötesindeki hedefler vurulurken, sonrasında ÖSO unsurları ile birlikte kara kuvvetleri Afrin'e doğru ilerlemeye başlamıştı. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın operasyon hakkındaki endişelerini iletmek üzere yakında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayacağı belirtildi. Katar ise operasyonda Türkiye'yi sonuna kadar desteklediklerini bildirdi. Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyona ilk tepki olarak dolar/TLllikit piyasada 3.85 seviyesine yükseldi ancak uluslararası çevrelerden operasyona yönelik olumsuz bir tepki gelmemesi risk algısını hafifletti. Analistler operasyonun ne kadar süreceğinin ve kapsamının yakından izleneceğini, jeopolitik risklere yönelik haber akışının yanı sıra küresel piyasalardaki havanın TL varlıkların seyrinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor. Asya borsaları yakın dönemdeki hızlı yükselişin ardından soluklanırken, dolar son spekülatif satışlarla üç yılın dip seviyelerini gördü. 

Dolar güne 3.77 lira seviyesinden başlangıç yaptı. Saat 17:26 itibariyle dolar/TL 3.7406 lira seviyesinde bulunuyor. Dolar/TL bugün en düşük 3,7386, en yüksek 3,7753 seviyesini gördü. Euro ise 4.6320 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.2379 seviyesinde. Gram altın 162.8 lira seviyesinden alıcı buluyor

Euro, ABD Doları karşısında Aralık 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyesi olan 1.2383'ya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie24 Ocak 2018 14:39

    Elimdeki USD kağıt paralar bile kendini saldı yahu. Böyle hamur gibi dağıldı. Havadan mı acaba ?