E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 4 aydır rallide---

Dolar 4 aydır rallide

Dolar 4 aydır rallide
28 Mart 2016 - 06:46 borsagundem.com

ABD doları yükselişini yedinci güne taşıyarak, Ocak ayından bu yana en uzun rallisini gerçekleştirmeye yöneldi

ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu hafta açıklanacak olan ve ABD ekonomisinin faiz artırımı ile başa çıkabilecek denli güçlü olduğunu göstermesi beklenen istihdam verisi öncesi yükselişini yedinci güne taşıdı ve Ocak ayından bu yana en uzun rallisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Dolar, bazı Fed yetkililerinin faiz artırımının uzak olmayabileceği şeklindeki yorumlarının desteği ile, Kasım ayından bu yana en güçlü haftalık kazancını gerçekleştirmesinin ardından, önemli para birimlerinin büyük bölümü karşısında güçlü kaldı. Dolar yen karşısında, 1 Nisan'da açıklanacak olan Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin, para otoritelerini ABD ve Japonya arasındaki para politikası farklılaşmasını daha da genişletmeye yönelteceği beklentileri ile, yükselişini yedinci güne taşıdı.

Tokyo'da Ueda Harlow Ltd. analisti Takeru Kurokawa, "Dolar muhtemelen, istihdam verisi öncesi, ABD ekonomik verilerine güçlü bir şekilde duyarlı olacak," dedi ve "Dolar, olumlu ABD verilerine reaksiyon vermede daha istekli" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günkü seviyesi olan 1,201.29'dan bugün Tokyo saati ile 08:46'da 1,202.80 seviyesine geldi. Endeks geçen hafta yüzde 1.3 yükseldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.3 değer kazanrak 113.45 seviyesine çıkarken, euro karşısında fazla değişmeyerek 1.1158 seviyesinde kaldı.

ABD'de bu hafta, Cuma günkü istihdam verisi öncesi, kişisel gelir ve harcamalar, askıdakonut satışları ve tüketici güveni verileri açıklanacak. Cuma günkü Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in ankeitne katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 208,000 aetması bekleniyor.

Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika piyasalarının büyük bölümü Cuma günü Paskalya nedeniyle kapalıydı ve Avrupa piyasaları bugün kapalı kalmaya devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)