E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 4 haftanın zirvesine yakın---

Dolar 4 haftanın zirvesine yakın

Dolar 4 haftanın zirvesine yakın
17 Temmuz 2014 - 13:48 borsagundem.com

Dolar endeksi ABD konut piyasası ve imalat verileri öncesinde 4 haftanın yükseğine yakın seyrediyor

Yen, ABD endeks vadelilerindeki ve Asya hisselerindeki gerilemenin güvenli varlıklara talebi artırmasıyla, euro karşısında 5 ayın yükseğine çıktı.

Japon yeni 16 önemli para biriminin 14'ü karşısında değer kazandı. Bu duruma ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya Ukrayna krizi sebebiyle yeni yaptırımlar uygulamasının yol açtığı söyleniyor. Ruble dolar karşısında son 4 aydaki en sert değer kaybını yaşadı. Euro, enflasyonun Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahminlerinin altına kalacağı yönünde gelen haberlerin ardından, yen karşısındaki gerilemesini 3. güne taşıdı. Dolar endeksi ABD konut piyasası ve imalat verileri öncesinde 4 haftanın yükseğine yakın seyrediyor.

IG'nin Melbourne'deki piyasa stratejisti Chris Weston konuyla ilgili '' Piyasalarda taktiksel ve muhafazakar pozisyonları daha sık görmeye başlıyoruz. Bu durum yene fayda sağlayacaktır. Kurlarda gerileme beklemekle birlikte, euro-yende de kısa pozisyonları takip ediyoruz'' yorumlarını yaptı.

Yen euro karşısında Londra saatiyle 08.46'da yüzde 0.1 yükselerek 137.34 oldu. Yen daha önce euro karşısında 137.22 ile 6 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Japon para birimi dolar karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 101.51 oldu. Dolar-euro ise fazla değişmeyerek 1.3532 oldu.

Standard & Poor's 500 endeks vadelileri yüzde 0.2 aşağı indi. Şangay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 gerilemeyle 9 Temmuz'dan beri en büyük tek günlük düşüşünü yaşadı. Hong Kong'daki Hang Seng Endeksi'ndeki düşüş ise yüzde 0.4 olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)