E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 6. ayında da düşüyor---

Dolar 6. ayında da düşüyor

Dolar 6. ayında da düşüyor
31 Ocak 2013 - 10:58 borsagundem.com

Dolar, euro karşısında 6. ayını da düşüşle sonlandırmaya hazırlanıyor

Fed'in tahvil alım programını devam ettireceği açıklamasının ardından artışa işaret etmesi beklenen ABD'de bugün açıklanacak olan haftalık işsizlik maaşı başvurularının öncesinde dolar, euro karşısında 6. ayını da düşüşle sonlandırmaya hazırlanıyor.
ABD doları, Fed'in açıklamalarının ardından Avrupa'nın ortak para birimi karşısında son 1 yılın en düşük düzeyine gerilerken, yen karşısında da zayıfladı. Asya borsalarının 2 gün süren yükselişini sonlandırmasıyla yen, 16 önemli para biriminin 13'ü karşısında değer kazandı. Yeni Zelanda doları, Avustralya doları karşısında ülkenin merkez bankasının faizleri sabit tutması ve konut fiyatlarının artacağına ilişkin endişe sinyali vermesinin ardından primlendi. Güney Kore wonu 2. gününde de değer kaybetti.
Fed'in verilerde, çıkış stratejini hazırlamaya başlayacağı ilerleme görene kadarki duruşunun doları için negatif bir faktör olmaya devam edeceğini söyleyen National Australia Bank Ltd.'ın küresel döviz stratejisi müdürü Ray Attrill, doların düşük seyretmeye devam edeceğini öngördü.
ABD doları, euro karşısında dün 1.3587 düzeyinden kaydettiği Kasım 2011'den bu yana en düşük düzeyinden yüzde 0.1 güçlernerek 1.3557 seviyesine çıktı. Dolar, yen karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 90.86 düzeyine geriledi. Yen, Euro karşısında dünkü seviyesinden yüzde 0.3 oranında ralli yaparak 123.17 düzeyine çıktı. Euro/Yen dün 123.86 düzeyinden Mayıs 2010'dan bu yana en yükseğine işaret etmişti.
Dolar, euro karşısında Ocak'ta yüzde 2.7 değer kaybederek Mayıs 2003'ten bu yana en uzun süreli aylık kayıp dönemini 6. ayına taşıdı. Yen, euro karşısında 31 Aralık'tan bu yana yüzde 7.1 zayıfladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)