E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 6 liranın üzerinde---

Dolar 6 liranın üzerinde

Dolar 6 liranın üzerinde
30 Eylül 2018 - 20:29 borsagundem.com

Asya piyasalarında dolar 6 liranın üzerinde işlem görüyor

Merkez Bankası'nın (TCMB) bu ay gerçekleştirdiği 625 baz puanlık faiz artışı ile başlayan süreçte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ve Almanya ziyaretleriyle birlikte ikili ilişkilerdeki olumlu beklentilerin oluşması, bankacılık sektörüne ilişkin devam eden iyimserlik ile dolar 6 lira civarında işlem görmeyi sürdürüyor.

Dolar/TL bir aylık aranın ardından geçtiğimiz Perşembe günü ilk kez 6 lira seviyesinin altını test etmesi sonrası İtalya'ya ilişkin endişelerle sınırlı yükseldi.

Saat 21:16 itibariyle Asya piyasalarında dolar 6.0608 lira seviyesinde işlem görüyor. 

Haftanın en önemli verisi ise Eylül ayı enflasyon verisi oldu. 

Yapılan ankete göre, Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) Eylül ayında gıda fiyatları, son enerji zamları ve TL'deki değer kaybının etkisiyle yüzde 3.6 artış beklenirken, yılsonu için tahminler de yüzde 21.8'e yükseldi. Aylık artışın yüzde 3.6 seviyesinde gerçekleşmesi halinde yıllık enflasyonun Eylül'de yüzde 21.3 civarına yükseleceği hesaplanıyor. Ağustos'ta yıllık enflasyon yüzde 17.9 seviyesindeydi. 

Ekim ayının en kritik beklentisi ise 2016 yılından bu yana FETÖ ve PKK destekçisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan ABD'li rahip Brunson'un mahkemesi. Mahkemeden çıkacak kararın piyasalar üzerinde büyük etkisi olacağı bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)