E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Dolar 8 haftanın dibinden yükseliyor---

​Dolar 8 haftanın dibinden yükseliyor

​Dolar 8 haftanın dibinden yükseliyor
02 Temmuz 2014 - 18:52 borsagundem.com

Dolar, Haziran'da istihdamın beklentilerin üzerinde artması ve ABD ekonomisinin yükseliş sinyalleri vermesi ile 8 haftanın en düşüğünden yükseliyor

Dolar önemli para birimleri karşısında, verilerin Haziran ayında istihdamın beklentilerin üzerinde artığını göstermesi ve ABD ekonomisinin yükseliş sinyalleri vermesi ile 8 haftanın en düşük seviyesinden yükseliyor

Euro sterlin karşısında, Fransa Başbakanı Manuel Valls’ın AMB’nin euroyu zayıflatması için daha ileri gitmesi gerektiğini söylemesi üzerine, 21 ayın en düşük seviyesine geriledi. Politika yapıcıları yarın Frankfurt’ta toplanacak. Dolar, Fed Başkanı Yellen’in bugün Washington’da yapacağı konuşması öncesinde güçlendi. Avustralya doları ise ticaret açığının tahminlerin üzerinde genişlemesinin ardından değer kaybına uğradı.

New York’ta bulunan Credit Agricole SA makro stratejisti Mark McCormick, “Dolar, beklenenden çok daha iyi durumda. ABD faizlerinin biraz yükselmesiyle, ABD ekonomisinde yılın ikinci yarısında toparlanma görmeye başlıyoruz ve bu durum doları destekleyecek” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 09:09’da 1,004.54 seviyesine ulaştı. Endeks, dün 1,002.25 puan ile 8 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyesine gerilemişti.

Euro dolar karşısında, yüzde 0.2 düşerek 1.3646 dolar seviyesinde. Euro dün ise 1.3700 seviyesine çıkarak, 21 Mayıs’tan bu yana en güçlü seviyesine ulaşmıştı. Euro yen karşısında yüzde 0.1 gerileyerek 138.79 yen oldu. Yen dolar karşısında yüzde 0.2 gerileme ile 101.72 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)