E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar altını aşağı çekiyor!---

Dolar altını aşağı çekiyor!

Dolar altını aşağı çekiyor!
25 Kasım 2011 - 10:52 borsagundem.com

Altın, yatırımcının güçlü doları seçmesiyle kayıplarının ardından değişim görtermeden seyrediyor

Yatırımcının Avrupa'nın egemen ülke borç krizinden korunmak için doları seçmesi ile kıymetli metallere olan talep baltalandı. Paladyum 7 haftanın düşüğüne geriledi.
Üst üste iki haftalık kayıp için emin adımlarla ilerleyen külçe altının onsu Singapur'da yerel saat ile 11.57'de pek değişim göstermeden seyrediyor. New York Comex'teki şubat teslimli altın vadelileri de yine değişim göstermeyerek 1,697.90 dolardan işlem görüyor.
Alman Şansölye Angela Merkel, dün yaptığı açıklamada ortak tahvil olan eurobond çıkarmanın "yanlış sinyal" olarak algılanacağını, borç krizini yoluna koyma potansiyeline dair iyimserliği düşüreceğini vurguladı. İçinde euronun da olduğu 6 majör para birimine karşı hareket eden Dolar Endeksi, 6 ekimden beri en yüksek seviye olan 79.26'ya yükseldi.
"Dolar yukarı yönlü seyir izlediği için altın bugün yönünü aşağı çevirecekmiş gibigörünüyor." diyen Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Altın 1,900 dolar seviyesinden gerilemeye başladığından beri yatırımcı tarafından dolar altına göre daha güvenli algılanıyor." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)