E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar altını düşürüyor---

Dolar altını düşürüyor

Dolar altını düşürüyor
13 Kasım 2014 - 08:41 borsagundem.com

Altın, Fed'in faiz artırımına gidebileceği beklentilerinin doları desteklemesi ile birlikte kayıplarını korudu

Altın, Fed gelecek yıl faiz artırımına gitmeye hazırlanırken, diğer önemli merkez bankalarının teşvikleri artırması ve bunun sonucu doların güçlenmesinin etkisi ile kayıplarını korudu. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları son 16 ayın en uzun süreli düşüüş dönemini gerçekleştirdi. 

Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,156.72 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 12:26'da, 1,163.60 dolara toparlandı. SPDR'daki altın varlıkları dün altı yılın en düşük seviyesine indi ve düşüşünü yedinci güne taşıyarak Haziran 2013'ten bu yana en uzun süreli kayıp dönemini yaşadı. 

Altın geçen hafta, petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşler ve Fed'in varlık alımlarını sonlandırmasının metale yönelik enflasyondan korunma talebini düşürmesinin ardından, 1,132.16 dolara kadar inerek dört yılın en düşük seviyesini gördü ve 2000 yılından bu yana ilk kez iki yıl üst üste düşüş göstermeye yönlendi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD'de 2006'dan bu yana ilk faiz artırımının gelecek yıl gerçekleşme olasılığı artarken, Avrupa ve Japonya'da merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için teşvikleri artırmasının etkisi ile beş yılın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. 

Everbright Futures Co. analisti Sun Yonggang, bugünkü bilgilendirme notunda, "ABD ve diğer ekonomilerin para politikalarının arasındaki önemli farklar ile birlikte ortaya çıkan görünüm, değerli metallerin yönünü belirlemeye devam edecek," dedi ve "Altında temkinli duruşumuz sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,161.80 dolara ulaştı. Kontrat 7 Kasım'da 1,130.40 dolara kadar düşerek Nisan 2010'dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Spot gümüş yüzde 0.1 düşüşle ons başına 15.6728 dolara indi ve düşüşünü ikinci güne taşıdı. Spot platin fazla değişmeyerek ons başına 1,202.50 dolarda kalırken, palladyum yüzde 0.1 gerileyerek ons başına 774.25 dolara indi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)