E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar altının ateşini aldı---

Dolar altının ateşini aldı

Dolar altının ateşini aldı
06 Aralık 2012 - 13:19 borsagundem.com

Dolar yükselirken altın düşüşünü üçüncü güne taşıyor

Güçlü doların emtiaya olan talebin önünü kesmesi ile altın düşüşünü üçüncü güne taşıdı. ETF'deki altın varlıkları ise rekor yüksek seviyeye çıktı.
Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar kayıpla 1,687.15 dolara geriledi ve Singapur'da yerel saatle 15.34'de 1,690.88 dolardan alıcı buldu. ABD'li kanun yapıcıların bütçe ile ilgili bir anlaşmaya varacakları spekülasyonu ile doların yükselmesinin ardından kıymetli metalin onsu dün 6 kasım tarihinden beri en düşük seviye olan 1,684.93 dolara geriledi. Bloomberg veri tabanına göre ETF'deki altın varlıkları ise dün 2,627.59 tona tırmandı.




 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ingiltere notları düşerse??06 Aralık 2012 16:46

    şunu da unutmayın çok yakında ingilterenin notlarının düşürülmesi beklenmekte ki bu durumda dolar yükselir,altın iyice düşer ekxtradan.

  • altından kaçmalı06 Aralık 2012 16:43

    dikkat edin dolar endeksi 80'i geçmek üzere hareket ediyor.geçerse altın onsu süratle düşecektir,pozisyonu olanlar 3 gündür büyük zarar yediler hiç mi göremiyorlar acaba gidişatı ama günlük kumarcıların forxte batacakları kesin çünkü bundan kazanan görülmedi,oynatan kazanıyor her zaman.nostraborsaadamus iyi görüyor analizleri doğru.şubata kalırsa mali batış anlaşması 85 olur dolar endeksi,altın olur 1650 dolar.

  • NOSTRABORSAADAMUS06 Aralık 2012 15:50

    GEÇEN YIL ALTIN MEVDUAT HESABINA BANKAYA YATIRANLAR ŞU ANDA FAİZ VE ALTINDAKİ DEĞER KAYBIYLA BİRLİKTE TAAAM %12 CİVARI ZARARDALAR.EY AKLI BAŞINDA OLDUĞU SANILAN YATIRIM UZMANI VASFININ NE KADAR OLDUĞU ŞÜPHELİLERDEN AKIL ALAN TEMİZ TASARRUF SAHİPLERİ VATANDAŞLARIMIZ ALTIN KAZANDIRMAZ GÜNLÜK ALAN SATAN KUYUMCULAR KAZANIR.SATIN ALTINI ALIN BORSAYI UZUN VADELİ OLARAK YA DA ALIN EMLAK BENDEN BU KADAR.

  • NOSTRABORSAADAMUS06 Aralık 2012 13:48

    HABER YANLIŞ.NEDENİ DE ABD'Lİ KANUN YAPICILARIN BÜTÇE İLE ANLAŞMAYA VARACAKLARI SPEKÜLASYONU İLE DOLARIN ARTMASIYLA ALTIN DÜŞTÜ YORUMU YANLIŞ ÇÜNKÜ ANLAŞMA OLURSA DOLAR DÜŞECEK ALTIN ÇIKACAKTIR. ANCAK OBAMA VE CUMH.ANLAŞMA DURUMUNDA GÖRÜNMÜYOR VE BU DURUMDA 600MİLYAR DOLARLIK VERGİ OCAKTA DEVREYE GİRECEĞİNDEN DOLAR YÜKSELECEK ,EMTİALAR DÜŞECEK VE ABD DE DURGUNLUK ARTABİLECEKTİR.ANLAŞMA OLURSA DA VERGİ YÜKÜ KALKACAK,BÜYÜME SÜRECEK,EMTİALARDA FAZLA SİVRİ OLMAYAN SÜRGİT YAŞANABİLECEKTİR.BENİM YORUMUM BU.YOKSA HEM DOLAR HEM ALTIN YÜKSELEMEZ.BİRİ DİĞERİNİ KESER.