E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar ayın en düşüğüne doğru---

Dolar ayın en düşüğüne doğru

Dolar ayın en düşüğüne doğru
29 Kasım 2012 - 09:58 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Geithner'ın Kongre liderleriyle bir araya gelmesinin öncesinde dolar ayın en düşük seviyesine çok yakın

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Hazine Bakanı Timothy F. Geithner'ın mali uçurum görüşmek üzere Kongre liderleriyle bir araya gelmesinin öncesinde dolar, euro karşısında bu ayın en düşüğünün yalnızca yüzde 0.4 uzağında işlem gördü.
Amerikan yasakoyucuların ifadelerinin, 1 Ocak'ta devreye girecek olan 607 milyar dolarlık vergi artışı ve harcama kesintisi birleşiminin önleneceğine dair iyimserliği artırması üzerine Dolar Endeksi 2. gününde de düştü. ABD'nin bugün geçtiğmiz çeyreğe ait gayrisafi yurtiçi hasıla rakamlarını yukarı yönlü revize edeceği beklentisi üzerine Asya borsalarının kazanç sağlamasının ardından yen, önemli paraların çoğu karşısında değer kaybetti.
Mali uçurumun dolar için bir satış katalizi olabileceğini belirten Mizuho Securities Co.'nun döviz stratejistlerinden Kengo Suzuki, ABD'nin GSYH rakamlarının risk iştahı için pozitif olacağını ve yen satışlarını destekleyeceğini söyledi.
Avro/dolar paritesi ABD kaynaklı haberlerle toparladı
Uluslararası piyasada dün bir ara 1,2880'e kadar gerileyen avro/dolar paritesi, ABD'den gelen bütçe görüşmeleriyle ilgili iyimserliği artıran açıklamalar ve parasal genişlemenin artabileceğine yönelik söylemlerle toparlanarak tekrar 1,29'un üzerine yükseldi.
Bugün erken saatlerde en yüksek 1,2962'yi gören paritenin şu dakikalarda 1,2940 - 1,2950 seviyelerinde dengelendiği görülüyor.
Parite geçen haftaya 1,2736 seviyesinden başlamış ve Eurogroup toplantısına yönelik iyimser beklentilerle yükselen trend içinde hareket ederek haftayı 1,2977 seviyesinden kapatmıştı. Eurogroup toplantısında Yunanistan paketi üzerinde anlaşılmasıyla istediğini alan piyasalarda gözler ABD'deki ''mali uçurum'' riskine çevrilmiş ve küresel piyasalarda dolara olan talebin artmasıyla parite bu hafta tekrar düşüşe geçmişti.
Analistler paritenin 1,2930 seviyesinin destek konumuna gelmesi durumunda 1,2930 - 1,3000 aralığında dalgalı seyir edebileceğini, bu seviyelerin kırılması durumunda ise hareketin ivme kazanabileceğini belirterek, yönü ABD'de bütçe görüşmelerinden gelecek haber ve açıklamaların belirleyeceğini kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)