E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar bir darbe daha yedi---

Dolar bir darbe daha yedi

Dolar bir darbe daha yedi
08 Ağustos 2011 - 08:11 borsagundem.com

Dolar, S&P'nin not indirimi sonrası İsviçre frangı karşısında rekor seviyeye düştü

Dolar, Standard & Poor’s'un (S&P) ABD'nin kredi notunu düşürmesinin, dünyanın en büyük ekonomisinin mali sağlığına yönelik endişeleri artırması sonrası İsviçre frangı karşısında rekor seviyeye inerken, yen karşısında da düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Dolar euro karşısında, Fed'in S&P'nin notunu indirmesinin ardından, yarın yapacağı para politikası toplantısı öncesi değer kaybetti. Euro ayrıca, Avrupa Merkez Bankası'nın, borç krizinin daha da derinleşmesini önlemek için İtalya ve İspanya tahvillerini alacağı yönünde işaret vermesinden de destek buldu. Japonya para birimi, Asya hisse senetlerinin beşinci günde de düşmesinin güvenli liman niteliğindeki yene talebi artırması sonrası önemli para birimleri karşısında yükseldi.
ANZ National Bank Ltd.'nin Wellington ofisinden Khoon Goh, "Yoğun bir riskten kaçış göreceğiz İsviçre frangı ve yen gibi gelneksel güvenli liman para birimleri için talep artacak" dedi ve "Bu, yetkililerin önlerine çıkan güvenli liman akımları ile başa çıkıp çıkamayacağını görebilmek için gerçek bir müdahale testi olacak" yorumunda bulundu.
Dolar İsviçre frangı karşısında, Tokyo saati ile 13:20'de 75.85 santime toparlanmadan önce, 74.85'e kadar inerek rekor seviyeye düştü. Bu parite Cuma günü New York'ta 76.74 seviyesindeydi. Dolar yen karşısında geçen haftaki seviyesi olan 78.40'tan bugün 78.00 seviyesine düştü. Euro ise dolar karşısında 1.4282 dolar seviyesinden 1.4313 seviyesine yükseldi. Euro yen karşısında 111.97 seviyesinden 111.64 seviyesine geriledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)