E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar, bir haftanın en düşüğüne doğru---

Dolar, bir haftanın en düşüğüne doğru

Dolar, bir haftanın en düşüğüne doğru
30 Nisan 2013 - 10:38 borsagundem.com

Fed toplantısının öncesinde dolar, euro karşısında 1 haftanın en düşüğüne yaklaştı

Parasal genişleme programını öngörülebilir gelecekte sürdüreceği spekülasyonlarının öne çıktığı Fed toplantısının öncesinde dolar, euro karşısında 1 haftanın en düşüğüne yalnızca yüzde 0.2 uzakta seyretti.
ABD'de yarın açıklanacak olan ve özel sektör istihdamının son 6 ayın en yavaş artışını kaydettiğine işiaret etmesi beklenen verinin öncesinde dolar, euro karşısında Ocak'tan bu yana ilk kez bir ayı ekside tamamlamaya hazırlanıyor. Asya borsalarındaki sıçramanın yüksek getirili varlıkların talebini desteklemesiyle yen, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybederek, aylık düşüşlerini genişletti. Yeni Zelanda doları, ülkede konut inşaatı izinlerinin Mart'ta beklenmedik şekilde düşmesinin ardından değer kaybetti.
Doların ABD'nin ekonomik göstergelerindeki zayoflama ve parasal genişleme konuşmalarının uzamasından ötürü satış gördüğünü belirten Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd.'ın küresel piyasalar başkan yardımcısı Yasuhiro Kaizaki, Fed'in ekonomi değerlendirmesi konusunda daha ihtiyatlı olabileceğini söyledi.
ABD doları, Euro karşısında 1.3094 seviyesinden işlem görerek bu ayı yüzde 2.1 aşağıda tamamlamaya hazırlanıyor. Dolar dün euro karşısında 1.3116 düzeyinden 22 Nisan'dan bu yana en düşüğünü kaydetti. Amerikan doları, yen karşısında dün 97.35'ten 17 Nisan'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.2 güçlenerek 97.94'ten işlem gördü. Euro, yen karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 128.26 seviyesine çıktı. Euro/Yen, Nisan'ı yüzde 6.2 yukarıda tamamlamaya hazırlanıyor.
Dolar bu yıl euro karşısında yüzde 0.8, yen karşısında yüzde 13 güçlendi. Euro, yen karşısında yüzde 12 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)