E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar bir haftanın zirvesinde---

Dolar bir haftanın zirvesinde

Dolar bir haftanın zirvesinde
07 Temmuz 2014 - 14:17 borsagundem.com

Dolar euro karşısında, Goldman Sachs'ın ABD faiz oranlarının yükselmesiyle ilgili tahminini açıklaması ile yükselişe geçti

Dolar euro karşısında, Goldman Sachs Group Inc.’in ABD faiz oranlarının yükselmesiyle ilgili tahminini açıklaması ve traderların FED’in toplantı tutanaklarının bu hafta yayınlanmasını beklemesiyle 1 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Dolar 16 önemli para birimi karşısında, ABD ekonomisinin geçtiğimiz hafta beklentilerin üzerinde gelen istihdam verisinin ardından toparlanma gösterdiği iyimserliği ile değer kazandı. Yeni Zelanda doları ABD doları karşısında, konut fiyatı enflasyonunun bir yıl içindeki en büyük yavaşlamayı göstermesiyle bir haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Endonezya rupiahı, bu hafta yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde 9 aydan uzun bir sürenin en dik yükselişini kaydetti.

Auckland merkezli ANZ Bank New Zeland Ltd. kıdemli para birimi stratejisti Sam Tuck, “Piyasa, FOMC tartışmasının biraz hareketlendiğine dair bir işaret arıyor. Canlanma olursa, tabii ki dolar da biraz daha güçlenecektir” diye konuştu.

Dolar euro karşısında, 1.3576 dolar ile 26 Haziran’dan bu yana en güçlü seviyesine tırmanmasının ardından Londra saati ile 09:26’ta 1.3593 dolar seviyesinde yatay seyrediyor. Dolar yen karşısında, 102.02 yen seviyesinde. Euro yen karşısında ise büyük bir değişiklik göstermeyerek 138.69 yen oldu.

Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 0.2 yükselmesinin ardından 1,077.77 puanda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)