E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar bu seviyede rekor kırabilir---

Dolar bu seviyede rekor kırabilir

Dolar bu seviyede rekor kırabilir
03 Haziran 2013 - 10:28 borsagundem.com

Dolar 17 ay aradan sonra ilk kez 1,90 lira seviyesini gördü. Ekonomistler doların seyrini değerlendirdi

Hafta sonu boyunca süren protestoların ardından bugün bankalararası piyasalarda dolar Ocak 2012'den bu yana ilk kez 1,90 lira seviyesini gördü.
Döviz sepeti ise 2,1841 seviyesine yükseldi.
Phillip Capital Forex Departmanı Müdürü Erdem Muratlı, dolarda 1,90 seviyesinin geçilmesi halinde tarihi zirvelerin ve 1,93 liranın test edilebileceğini belirtti.
DOLARDA YÜKSELİŞ BASKISI SÜREBİLİR
CNBCe'ye konuşan ekonomistler gösterilerin yarattığı belirsizliğin doların yükselişini desteklediğini ifade etti.
ASH: YÜKSELİŞ TÜRKİYE İLE İLGİLİ
Standard Bank Araştırma Müdürü Tim Ash, doların TL karşısındaki yükselişin, Türkiye’yle ilgili olduğunu söyledi.
Ash, “Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri bugün güçlü performans sergiliyor. Doların TL karşısındaki yükselişinde Türkiye genelindeki olayların etkisi var. Sanırım bu Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bir durum” dedi.  
'MERKEZ MÜDAHALE EDERSE, 1,86’LARI GÖREBİLİRİZ'

Halk Yatırım Stratejisti Işık Ökte, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda dolar endeksinin değer kazanmasını beklediğini ifade etti.
Ökte, “Ben dolara Merkez Bankası müdahalesinin bugün bu seviyelerden geleceğine inanıyorum. İçinde bulunduğumuz ortamda, Dolar endeksinin değer kazanmasını bekliyorum.  Politik gerginliğin arttığı şu günlerde Türk Lirası’nın tüm diğer gelişmekte olan para birimlerinin performanslarından negatif ayrışmasını bekleyebiliriz” dedi.
Ökte, “TCMB’den gelecek hareketler sert ve piyasaya mesaj veren rakamlarla olursa, dolar/TL’nin 1,86-1,8650 seviyesine çekilmesini beklerim” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)