E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar bütçeyle yükselişe geçti---

Dolar bütçeyle yükselişe geçti

Dolar bütçeyle yükselişe geçti
11 Aralık 2013 - 10:24 borsagundem.com

ABD'nin bütçe anlaşmasının, Fed'in teşvikleri azaltma düşüncesini destekleyeceği spekülasyonuyla dolar, euro karşısında yükselişe geçti

Dolar, ABD'de bütçe anlaşmasının, Fed'in para birimini zayıflatan teşvik programını azaltımını destekleyeceği düşüncesiyle euro karşısında düşüşüne son verdi.

Bloomberg ABD Dolar Endeksi, bütçe müzakerecilerinin önümüzdeki 2 yılda 63 milyar dolar gevşetilmesi ve bütçe açığının 23 milyar dolara indirilmesi konusunda anlaşması sonrasında 4 gündür devam eden kayıplarına ara verdi. Yen, teknik göstergelerin, son kayıpların aşırı olduğunun sinyalini vermesinin ardından dolar karşısında 6 ayın ve euro karşısında da 5 yılın en düşüğünden geri sıçradı.

ABD'de bütçe anlaşmasının geçmesine doğru ilerlenmesiyle birlikte dolar alımlarının olduğunu söyleyen Mizuho Securities Co.'nun baş piyasa stratejisti Kengo Suzuki, "Fed'in Eylül'de tahvil alımlarını ertelemesinin nedenlerinden biri bütçe görüşmelerindeki belirsizlikti. Bu nedenle bu anlaşma, azaltım ihtimalini artırıyor" dedi.

Dolar, euro karşısında dün 1.3795'ten 29 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından bugün dünkü kapanışından büyük bir değişiklik götermedi ve 1.3758'den işlem gördü. ABD doları, yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 102.64'e geriledi. Euro, yene karşı dün 142.17 düzeyinden Ekim 2008'den bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından bugün dünkü kapanışından yüzde 0.2 değer kaybetti ve 141.23 seviyesine geri çekildi.

ABD dolarının, 10 büyük para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Dolar Endeksi dün 1,012.57 puandan 31 Ekim'den beri en düşük kapanışını yapması sonrasında bugün 1,012.66 puandan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ?11 Aralık 2013 10:29

    yani devalüasyon mu oldu ? dolar yukseldi denıyor.. avro zaten çokdan yukseldi..? tl değer kaybedınce para eridimi ? devaluasyon mu ?