E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar büyük kayba ilerliyor---

Dolar büyük kayba ilerliyor

Dolar büyük kayba ilerliyor
15 Mayıs 2015 - 07:49 borsagundem.com

Dolar, Fed’in faiz artırımını erteleyeceği spekülasyonu ile 5. haftalık kayba hazırlanıyor

Dolar göstergesi, ABD ekonomisinin yavaşladığı işaretlerinin Fed’in faiz artırımını erteleyeceği spekülasyonlarını alevlendirmesi ile üst üste 5 haftalık düşüşü kaydetmeye ilerliyor.

Dolar, Cuma günü güçlenmesine rağmen bu hafta 10 gelişmiş ülke para birimi arasındaki en kötü 2. performansı gösterdi. Avrupa tahvil faizlerinin ABD Hazine tahvili faizlerinden bu hafta daha hızlı bir yükseliş göstermesi dolardaki düşüşte etkili oldu.

Sydney’deki National Australia Bank Ltd. kıdemli döviz stratejisti Emma Lawson, “Karışık gelen ABD verileri, Fed’in faiz artırımına yönelik beklentileri şüpheye soktu veya en azından ötelenmesine neden oldu. Almanya tahvillerinin ABD Hazine tahvillerinden daha fazla gerilemesi, euro-dolar paritesine destek sağlıyor. Bu da doları baskılıyor” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerej Tokyo saati ile 11:34’te 1,151.49 puan oldu. Endeks Perşembe günü 1,149.32 puan ile 22 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü ve geçtiğimiz beş haftada yüzde 4.4 geriledi.

Dolar euro karşısında 1.1414 dolar seviyesinde yatay bir seyir izliyor ancak 8 Mayıs’tan bu yana yüzde 1.9 değer kaybetti. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 yükselerek 119.41 yenden işlem gördü. Böylece haftalık düşüşü yüzde 0.3’e indirdi.

Dolar, Bloomberg Korelasyon Ağırlıklı endeksleri tarafından izlenen G-10 para birimleri arasında bu hafta yüzde 1.2 gerileyerek en büyük 2. düşüşü gösterdi. Yeni Zelanda doları yüzde 1.3 değer kaybetti.

Bu hafta açıklanan verilere göre ABD’de üretici fiyatları beklenmedik şekilde düşüş gösterirken, perakende satışlar Nisan ayında artış göstermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)