E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar daha çekici---

Dolar daha çekici

Dolar daha çekici
10 Şubat 2011 - 08:38 borsagundem.com

Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi´nde konuşan Bernanke, "Dolar, dünyadaki bazı diğer para birimlerine göre biraz daha çekici görünüyor" dedi

Fed Başkanı Ben Bernanke, doların dünyanın tercih edilen para birimi olma rolünün tartışmasız bir şekilde devam ettiğini ve dünyanın başka yerlerindeki zayıflıklar nedeniyle doların aslında güçlenmekte olabileceğini bildirdi.
Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi´nde konuşan Bernanke, "Dolar, dünyadaki bazı diğer para birimlerine göre biraz daha çekici görünüyor" dedi.
Bernanke, Fed´in politikalarının yüksek enflasyon ve zayıf dolara yol açmadığını, toparlanmaya yardım etmekte olduğunu vurguladı.
TAHVİL ALIM PROGRAMINI SAVUNDU
Bernanke, Fed´in ABD ekonomisini destekleme politikalarını savundu.
Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi´nde üyelerden gelen soruları yanıtlayan Bernanke, Fed´in tahvil alım programının 3 milyon istihdamın yaratılmasına yardım edebileceğini ifade etti.
Cumhuriyetçilerin çoğunluğu elde etmesinden bu yana ilk kez Temsilciler Meclisi´nde bir komisyon toplantısına katılan Bernanke, diğer ülkelerde fiyatlar artmasına karşın, ABD´de enflasyonun çok, çok düşük seviyelerde seyrettiği bir ortamda Fed´in tahvil alım programına devam edeceğini vurguladı.
Bernanke, "Eğer ekonomi çok çabuk büyümeye başlarsa ve enflasyon riskleri artarsa tahvil alımlarından geri döneriz" diye konuştu. Ancak Bernanke, böyle bir durumun yakın zamanda olmasını beklemediklerini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)