E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar daha da yükselecek mi?---

Dolar daha da yükselecek mi?

Dolar daha da yükselecek mi?
13 Aralık 2011 - 10:17 borsagundem.com

S&P'nin not indirimi uyarısının etkisiyle 3 Euro ülkesinin ve bölgedeki kurtarma fonunun tahvil ihracının öncesinde dolar, euro karşısında güçlendi

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un Euro Bölgesi'nin kredi notunu negatif izlemeye almasının ardından 3 Euro ülkesinin ve bölgenin kurtarma fonunun tahvil ihracı öncesinde dolar, euro karşısında 2 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings ve Moodyd's dün geçtiğimiz hafta Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Birliği zirvesinin bölgedeki borç krizinin sonlandırılmasında yetersiz olduğunu söyledi. Almanya'da bugün açıklanacak olan ve Avrupa'nın en büyük ekonomisinde yatırımcı güveninin son 3 yılın en düşük seviyesine gerilediğine işaret etmesi beklenen raporun öncesinde yen, euro karşısında 2 haftanın zirvesine yükseldi. Hindistan rupisi de ülkede imalatın Haziran 2009'dan bu yana ilk kez küçülmesiyle rekor düşük seviyeye geriledi.
Kredi derecelendirme kuruluşlarının Avrupa ülkelerinin notunun riskte olduğunu sıklıkla hatırlattığını söyleyen Scotia Capital'in Hong KOng'taki döviz stratejistlerinden Sacha Tihanyi, doların, euronun zayıflığıyla desteklenmekten başka seçeneği de olmadığını belirtti.
Euro karşısında 1.3161 seviyesine yükselen dolar, 4 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini test etti. Doların, euroya karşı 1.3146 seviyesini aşması, Ocak'tan bu yana en yüksek düzeyine işaret edecek. Euro, yen karşısında önce 102.60 seviyesinden 25 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini kaydetti; ardından 102.82'den işlem gördü. ABD doları, Japon yeni karşısında yüzde 0.1 değer kaybıyla 77.88 seviyesine geri çekildi.
Standard&Poor's 500 Endeksi'nin dünkü 1.5'lik kaybının ardından MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1 düştü.
Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması EFSF, bugün 2 milyar Euro değerinde 3 aylık tahvil ihracı gerçekleştirecek. Bugün ayrıca Yunanistan, 1.25 milyar euro değerinden 6 aylık; Belçika 1.2 milyar euroluk 1 aylık ve İspanya da 364 ve 553 günlük tahvil ihalesi düzenlemeye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)