E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar daha fazla değerlenir mi?---

Dolar daha fazla değerlenir mi?

Dolar daha fazla değerlenir mi?
29 Aralık 2016 - 10:22 borsagundem.com

Allianz Investment Management Başkan Yardımcısı John Bredemus, "Doların bu seviyeden çok fazla değerleneceğini düşünmüyoruz" dedi

Allianz Investment Management Başkan Yardımcısı John Bredemus, euro/dolar paritesinde 1.05-1.15 bandının alt sınırının kırılmasından dolayı "şaşkın" olduklarını ancak euro/dolar paritesinin 1 seviyesine gitmeyeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Bredemus, "Doların bu seviyeden çok fazla değerleneceğini düşünmüyoruz" dedi.

Bredemus, ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin 2017 yılını yüzde 2.5-3.0 arasında bitireceğini tahmin ederken, Fed'in 2017 yılında 2-3 kez faiz artıracağını düşünüyor.

Bredemus, mali teşvik ve altyapı harcamaları beklentileri nedeniyle enflasyonun "biraz daha yukarı" hareket edebileceğini belirtirken, ABD enflasyonunun yüzde 2 hedefini yukarı yönlü hafif ıskalaması durumunda Fed'in "herhangi bir sorun yaşamayacağını" belirtti.

Bredemus, "(ABD'de) Düşük büyüme potansiyelinin altında yatan sebepler değişmedi" şeklinde görüş bildirirken, reel faiz oranlarının 2017 sonu itibariyle negatif bölgede kalacağını tahmin ettiğini söyledi. Bredemus, reel faiz oranlarının mevcut seviyelerden hafif yükselebileceğini ancak bu kıpırdamanın Allianz'ın kısa pozisyonda konumlanması için yetersiz olacağını söyledi. Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumspor 29 Aralık 2016 23:33

    Sınırımızda savaş var ve bu Savaş'ın içine bizde girdik, siyasi belirsizlik, başkanlık sistemi, seçim, Trump'ın siyasi ortamı geren Açıklamaları, ülkede sürekli patlayan bombalar bunların hepsi 2017 de devam edecek. Bu gidişatta dolar 3.75 çok rahat olabilir. Zor bir 2017 bizi bekliyor. Hisse almak isteyen arkadaşlar iyice araştırıp elinde döviz olan şirketlere yatırım yapın.

  • turp29 Aralık 2016 17:06

    referandum bitinceye kadar gerginlik devam eder. büyüme de yavaş giderse haziraana 4 tl olur dolar

  • torku29 Aralık 2016 17:05

    asgari ücret zamlandı, tl değer kaybeder

  • emekli29 Aralık 2016 14:35

    değerlenir benim görüşüm dışarıdaki dollar tl fiatını araştırsınlar