E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar değer kaybetti---

Dolar değer kaybetti

Dolar değer kaybetti
14 Haziran 2012 - 10:31 borsagundem.com

ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon rakamlarının öncesinde teşvik spekülasyonunun etkisiyle dolar değer kaybetti

Fed'in ekonomik toparlamayı desteklemek için daha fazla adım atacağı beklentisinin, ABD'de bugün açıklanacak olan ve düşüşe işaret etmesi beklenen enflasyon rakamlarının öncesinde artmasıyla dolar, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında geriledi.
Traderların 17 Haziran'daki Yunanistan seçimlerinin öncesinde euronun düşeceği pozisyonlarını azalttığı spekülasyonu üzerine euro, yen  karşısındaki 11 yılın en düşüğünden kaydettiği ralliyi devam ettirdi. Fed 19 Haziran'da 2 günlük para politikası toplantısına başlayacak. Yeni Zelanda doları, merkez bankasının faizleri sabit bırakmasının ardından tüm önemli para birimleri karşısında güçlendi.
Doların, teşvik beklentilerinden ötürü zayıflamaya meyilli olduğuna dikkat çeken FX Prime Corp.'un kıdemli yönetici direktörü Marito Ueda, işsizlikteki düşüş ve ekonominin Fed'i endişelendirdiğini belirtti.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.2 kayıpla 1.2581 seviyesine gerilerken, yen karşısında çok değişmedi ve 79.45'ten işlem gördü. Yen karşısında geçtiğimiz 2 günde yzde 0.7 değerlenen euro, bugün de yüzde 0.2 güçlendi ve 99.95 yene çıktı. Euro, 1 Haziran'da yen karşısında 95.60'tan Kasım 2000'den bu yana en düşüğüne işaret etmişti.
ABD'de tüketici fiyatlarının Mayıs'ta aylık bazda yüzde 0.2 düştüğü tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)