E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar değer kaybetti---

Dolar değer kaybetti

Dolar değer kaybetti
04 Mayıs 2013 - 11:04 borsagundem.com

Dolar, Fed'in büyümeyi desteklemek için tahvil alımına devam edeceğini açıklamasından olumsuz etkilendi

Dolarveuro karşısında, ABD'de imalat sanayi ve hizmet sektörü verilerinin, Fed'in ekonomiyi desteklemek için tahvil alımına devam edeceği yolundaki açıklamasını desteklemesi sonucu gevşedi ve euro karşısında son üç haftada ilk kez değer kaybetti.
Dolar Cuma günü, ABD'de tarım dışı istihdamdaki artışın yatırımcıların Fed'in daha fazla gevşemeye gideceği beklentilerini azaltmamasından dolayı, önemli para birimlerinin çoğu karşısında zayıfladı. Yen dolar karşısında, yatırımcılarıın güvenli liman niteliğindeki varlıklara fazla ilgi göstermeyerek daha yüksek getirili varlıklara yönelmesinin etkisi ile, bir hafdadır ilk kez 99 seviyesinin üzerine zayıfladı. Euro Bölgesi'nde 6 Mayıs'ta açıklanacak ola perakende satışlar verisinin Mart ayında düşüş göstermesi bekleniyor.
New York'ta Citigroup Inc. 10'lar grubu döviz strateji müdürü Steven Englander, "Fed'in satın aldığı tahvil miktarını değiştirmesi için bir sebep yok," dedi ve "İstihdam piyasası patlama yapmıyor, bu yüzde Fed teşvikleri daraltmayacak" değerlendirmesinde bulundu.
ABD doları euro karşısında geçen hafta yüzde 0.6 gevşeyerek 1.3114 dolar seviyesine indi. Bu, 12 Nisan'da biten haftadan bu yana görülen en hızlı kaybı işaret ediyor. Dolar yen karşısında yüzde 1 değer kazanarak 98.99 yen seviyesine çıktı ve 11 Nisan'da gördüğü son dört yılın zirvesi olan 99.95 yene yaklaştı. Japonya para birimi Euro karşısında yüzde 1.7 kayıpla 129.84 yen seviyesine indi.
Güney Afrika randı geçen hafta, yüzde 2.2 yükselerek, Bloomberg'in Dolar karşısında izlediği 16 önemli para birimi arasında en fazla kazandıran oldu. Yen ise en fazla kaybettiren para oldu. Güney Kore wonu ise yüzde 1.4 ile ikinci en iyi performans gösteren para birimi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)