E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar değer kazanmaya devam ediyor---

Dolar değer kazanmaya devam ediyor

Dolar değer kazanmaya devam ediyor
07 Nisan 2014 - 16:22 borsagundem.com

ABD'de faizlerin bir süre daha artmayacağı beklentisinin güçlenmesiyle gelişen ülke para birimleri dolara karşı değer kazanmaya başladı

Gelişen ülkelerin para birimleri dolar karşı değer kazanıyor. ABD'de Mart ayı tarım dışı istihdamının beklenen 200 bin seviyesi yerine 192 bin gelmesi, Fed'in parasal genişlemeye devam edeceği beklentilerini güçlendirdi. ABD'de faizlerin bir süre daha artmayacağı beklentisinin güçlenmesi doların zayıflamasına neden oldu. Brezilya Reali dolara karşı yüzde 1,9 değerlenirken, Meksika Pezosu yüzde 0,6, Güney Afrika Randı yüzde 1,4 ve Türk Lirası da yüzde 1 değer kazandı. Iron FX'te Küresel Döviz Strateji Şefi olan Marshall Gittler, Cuma günü gelen bu hareketliliği "Şaşırtıcı bir sürpriz" olarak niteledi.

'YUKARI YÖNLÜ HAREKET OLABİLİR'

Forex.com'dan Kathleen Brooks, "Rus Rublesi ve Türk Lirası gibi para birimleri zayıf kalacak gibi görünse de bu geniş bir küresel satışa neden olmuyor. Eğer Brezilya gibi ülkelerde ekonomik temeller sağlam kalmaya devam ederse gelişen ülkelerin döviz piyasalarında yukarı yönlü hareket görebiliriz" dedi.

'YATIRIMCI YENİDEN DEĞERLENDİRMEK İSTEYEBİLİR'

IG Markets Piyasa Stratejisti Evan Lucas ise yatırımcıların yeniden gelişen piyasaları değerlendirmek isteyebileceğini söyledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)