E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçebilir---

Dolar düşüşe geçebilir

Dolar düşüşe geçebilir
10 Haziran 2015 - 08:20 borsagundem.com

Dolar, traderların ralli için itici güç aramaları ile birlikte 3 günlük kayıp vermeye hazırlanıyor

Dolar göstergesi önemli denkleri karşısında, 3 günlük gerileme ile 1 aya yakın bir sürenin en uzun süreli düşüşünü kaydetmeye ilerliyor. Traderlar, dolardaki artışları doğrulayacak işaretler arıyorlar.

ABD’de Perşembe günü açıklanacak perakende satışlar, dolarda yükseliş bekleyenleri destekleyebilir. Veri, ABD ekonomisinin Fed’in faiz artırımına dayanacak kadar güçlü olduğu sinyali verebilir. Dolar, 5 Haziran’da açıklanan güçlü istihdam verisinden bu yana değer kaybetti. ABD Başkanı Barack Obama Pazartesi günü güçlü dolar ile ilgili endişeli olduğu yönünde iddiaları reddetti. Bir Fransız yetkili, Obama’nın G7 liderlerine dolardaki yükselişin bir problem olduğunu söylediğini belirtmişti.

New York’taki Sumitomo Mitsui Banking Corp. döviz yöneticisi Masato Yanagiya, “Dolar şu an bir düzeltme içinde. Verilerin Eylül ayı faiz artırımını desteklemesi ile doların değerlenmesini durdurmak güç” dedi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek Tokyo saati ile 09:16’da 1,179.23 puan oldu. Endeks 15 Mayıs’tan bu yana en uzun süreli düşüşe hazırlanıyor.

Dolar yen karşısında, 5 Haziran’da 125.86 yen ile 13 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından 124.36 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında yüzde 0.1 düşüş ile 1.1298 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)