E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
08 Ekim 2018 - 08:32 borsagundem.com

Gün içerisinde dalgalı seyreden dolar kuru düşüşe geçti

Dolar/TL haftaya sınırlı bir yükselişle 6.15 civarında başlarken bankacılar bu haftanın ana gündemi ev hapsindeki ABD'li rahip Andrew Brunson'ın Cuma günü gerçekleşmesi beklenen mahkeme kararı olacak.

İzmir'de devam eden yargılaması kapsamında 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak olan Brunson, hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. Brunson davası piyasalarda ABD Türkiye ilişkileri açısından yakından izleniyor. Bankacılar dolar/TL'nin ise iki ülke
ilişkilerinin önümüzdeki dönemki seyrine göre her iki yönlü sert hareketler gösterebileceğini belirtiyorlar.

İki yıl önceki darbe girişiminin ardından hükümetin darbe girişiminden sorumlu tuttuğu "FETÖ" ve PKK ile bağlantıları bulunduğu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya başlayan Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise 26 Eylül'de Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide Brunson'ın "terör örgütleriyle münasebeti olduğu için" gözaltına alındığını ve tutuklandığını belirterek, 12 Ekim'de Brunson'ın mahkemesinin olacağını ve ne karar verileceğini bilemeyeceğini söylemişti.

Dolar saat 17.46 itibariyle dolar 6.1218 seviyesinde. Dolar/TL, bugün en düşük 6,1150, en yüksek 6,1908 seviyesini gördü.

Euro ise 7.0289 seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1484 seviyesinde bulunuyor. Gram altın 233.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 26.59 seviyesinde.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Brunson mahkemesi piyasalarda bu hafta izlenecek en önemli gündem maddesi. Diğer gelişmeler bir hareketlilik yaratabilir ancak ABD Türkiye ilişkileri açısından da kritik öneme sahip Brunson kararı TL'de yön belirleyici olacaktır" dedi.

Öte yandan bankacılar bu hafta açıklanması beklenen enflasyonla mücadele programını da izleyecekler. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomide dengelenme sürecinin başladığını ve enflasyonla güçlü bir mücadele programı açıklayacaklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali08 Ekim 2018 22:35

    milletle eyi dalga geçiyonuz valla körpü dolar diyor siz düşecek diyonuz ne diyonuz yaaaaaaa kafam karıştı körpüyüde taleye çevirek belkim düzelir eeee o zaman adam milletin goyamaz çok garışık bu işler çokkkkkkkkkkk

  • mehmet yılmaz08 Ekim 2018 17:23

    dövizle ticaret yasağı yerleştirilmiş yerleşiklere KÖTÜ YERLEŞTİRDİ yasağı hükümet.bloomberg 15 gündür ciyak ciyak bağırıyor ACISINDAN.

  • muhalif08 Ekim 2018 09:30

    bırakmazlar sa dolar 7,00 TL bırakılarsa 5,50 TL ipe ipe bırakacak

  • Lala08 Ekim 2018 09:28

    Bilgi sızmış yine, cumaya kadar 6,5 olur bu meret