E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
06 Eylül 2013 - 21:54 borsagundem.com

Dolar bugün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla sekiz haftanın en büyük düşüşünü yaşadı

ABD doları bugün açıklanan istihdam verilerinin beklentilerin altında kalması sonrası sekiz haftadan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü yaşadı.
ABD para birimi Ağustos ayında 169,000 istihdam yaratıldığını gösteren veriler sonrasında en çok işlem gören 16 para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı istihdamın 180,000 artacağı yönünde gerçekleşmişti. ABD'de işsizlik oranı yüzde 7.3 düştü. Kanada doları, istihdamın beklentilerin üç katı fazla artması ile iki haftadan fazla bir sürenin zirvesine çıktı.
Royal Bank of Scotland Group Plc döviz stratejisti Brian Daingerfield, "Ağustos ayı istihdam verileri hayal kırıklığı yaratmakla kalmadı, kötü revizyonlar da gördük. Piyasalar Fed'in varlık alımlarını kesip kesmeyeceğini sorgulamaya başlayacaklar" yorumunu yaptı.
Doların 10 büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.7 gerileyerek New York saatiyle 13:25'te 1,031.72 puan olurken erken saatlerde yüzde 0.8 kayıpla 11 Temmuz'dan bu yana en büyük düşüşü yaşadı.
Dolar euro karşısında yüzde 0.3 düşerek 1.3163 dolardan işlem gördü. dolar yen karşısında ise yüzde 1 kayıp yaşayan dolar 99.07 oldu. Euro yen karşısında yüzde 0.7 kayıpla 130.39 yen oldu.
Dolar bu yıl yüzde 5.2 değer kazanarak 10 gelişmiş ülke para birimi arasında en iyi performansı gösterdi. Euro yüzde 4.9 yükseldi, yen ise yüzde 9.3 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)