E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
30 Ekim 2013 - 16:29 borsagundem.com

Dolar, bugün sonlanacak Fed toplantısını beklerken, en çok işlem gördüğü diğer önemli para birimleri karşısında zayıfladı

Dolar, ABD merkez bankası Fed'deki politika yapıcıların bugün sonlandıracakları toplantıda, parasal teşviklerde bir değişiklik açıklamayacağı spekülasyonu üzerine, en çok işlem gördüğü diğer para birimlerinin büyük çoğunluğu karşısında zayıfladı.
Bloomberg ABD Dolar Endeksi, üç günlük yükselişle 8 haftanın en büyük rallisini yapmasının ardından, ABD'de istihdamın Ekim ayında beklenenden daha az yükselmesi ve enflasyonun Nisan ayından bu yana en zayıf artışıyla geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, Fed aylık 45 milyar dolar Hazine tahvili ve 40 milyar dolar mortgage destekli tahvil alımına devam edecek.
Euro, İspanya'nın iki gün süren resesyondan çıkması ile yen karşısında yükselişi beşinci güne taşıdı. Brezilya reali geriledi.
New York'ta bulunan Mizuho Bank döviz stratejistlerinden Sireen Harajili, "Sabah gelen veriler beklenenden daha zayıf, Fed'in önümüzdeki yıla kadar parasal genişlemeyi kısacağına dair herhangi bir güçlü işaret yok. Veriler Fed'in güvercin bir ton sergileyeceğini onayladı" ifadelerini kullandı.
Dolar euro karşısında yüzde 0.2 zayıfladı ve New York saati ile 09:57'de 1.3766 dolardan işlem gördü. Euro yen karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 135.20 yen seviyesine gelirken, dolar yen karşısında büyük bir değişiklik yaşamadı ve 98.21 yen seviyesinden işlem görüyor.
Dolar bu ay euro karşısında yüzde 1.7 değer kaybederek yıllık gerileyişini de yüzde 4.1'e taşıdı. Yen karşısında ise bu ay içerisinde büyük bir değişiklik yaşamazken 2013 yılı içerisinde yüzde 13 güçlendi.
Doların, 10 para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg dolar endeksi yüzde 0.2 geriledi ve 1.004.50 puana düştü. Endeks dün yüzde 0.4 kazançla 5 Eylül'den bu yana en yüksek artışını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)