E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Dolar düşüşe geçti---

​Dolar düşüşe geçti

​Dolar düşüşe geçti
29 Mayıs 2014 - 21:35 borsagundem.com

Dolar, ABD ekonomisinde son üç yılda ilk kez daralma gösteren verinin ardından gerilemeyi sürdürdü

Dolar, ABD ekonomisinde son üç yılda ilk kez daralma gösteren verinin ardından düşerek, Fed'e büyümeyi canlandırmak için rekor düzeyde düşük olan borçlanma maliyetlerini bu seviyede tutma yönünde sebep verdi.

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Carlos Costa'nın yarın yapacağı konuşma öncesinde, bankanın önümüzdeki hafta ekonomik canlandırmaya yönelik yeni adımlar atabileceği söylentisiyle son 3 buçuk ayın en düşük seviyesinden toparlandı. Avustralya doları, şirketlerin sermaye harcamalarında artış olacağı beklentisiyle, ana para birimlerindeki yükselişe önderlik etti.Yuan, beş günlük kaybını sonlandırdı. ABD'de geçen hafta işsizlik başvurularının beklentilerin altında olduğunu gösteren rapor, dolardaki düşüşü sınırladı. 

Westpac Banking Corp.'tan Richard Franulovich, "Neredeyse Haziran ayına girdik, ilk çeyrek rakamlarından bahsediyoruz ve evet, veriler oldukça zayıf. Herkes gibi ben de dolarda yükseliş eğilimindeyim. En uzun vadeli temel ölçüler anlamında ABD büyüme beklentileri Avrupa'dan daha güvenli gözüküyor" yorumunda bulundu.

Doların 10 ana para birimi karşısında takibini yapan Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.2 düşerek New York saatiyle 13:06'da 1,011.19 oldu.

Euro dolar karşısında dün 13 Şubat'tan bu yana görülen en düşük seviyeye indikten sonra, yüzde 0.1 değer kazanarak 1.3607 oldu. Euro yen karşısında ise yüzde 0.1 değer kaybıyla 138.30'a indi. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 101.64 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)