E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
10 Kasım 2014 - 08:48 borsagundem.com

Dolar, Fed'in erken faiz artıracağı beklentisiyle düşüyor

Dolar, ABD’de tarım dışı istihdamın ekonomist beklentilerinden zayıf gelmesi ve traderların Fed’in faizleri erken artıracağı iddialarını düşürmelerinin ardından düşüşü 2. güne taşıyarak kayıpları genişletiyor.

Dolar yen karşısında, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda’nın enflasyon hedefine ulaşılana kadar parasal genişlemenin sürdürüleceğini belirtmesi ile geçtiğimiz hafta 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından zayıflıyor.  Yuan ve Avustralya doları, Çin’de ihracatın tahminlerin üzerinde yükselmesi ile değer kazandı. Yeni Zelanda doları yükseldi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.2 düşerek Tokyo saati ile 14:41’de 1,089.19 puan oldu. Endeks 7 Kasım’da yüzde 0.6 gerilemişti.

Dolar yen karşısında, üst üste 3. haftada yükseliş göstererek 114.60 yene ulaşmasının ve 7 Kasım’da 115.59 yen ile Kasım 2007’den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.4 değer kaybederek 114.17 yene geldi.  Dolar euro karşısında yüzde 0.2 gerileyerek 1.2477 dolardan işlem gördü. Euro yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 142.45 seviyesine indi.

Singapur’daki CMC Markets stratejistlerinden Desmond Chua, “ABD’de tarım dışı istihdam verisinin hayal kırıklığı yaratması, doların güçlenmesinden kar satışı yapmak için özellikle Asya’daki yatırımcılara fırsat sağladı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)