E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar düşüşe mi geçecek?---

Dolar düşüşe mi geçecek?

Dolar düşüşe mi geçecek?
22 Ekim 2012 - 08:03 borsagundem.com

Doların gerileyeceğine yönelik pozisyonlar yüzde 21 arttı

Emtia piyasaları vadeli işlemler komisyonu CFTC tarafından yapılan açıklamaya göre Japon yeninin artacağına yönelik pozisyonlar 16 ekim haftasında bir önceki haftaya göre yüzde 23 oranında geriledi ve 1.6 milyar dolar ile son üç ayın en düşük seviyesinde oldu. Bir önceki hafta yendeki
uzun pozisyonlar 2.1 milyar dolar seviyesindeydi.
Japonya merkez bankası'nın 31 Ekim tarihindeki toplantısında para politikalarında ek gevşeme kararı alacağına yönelik beklentiler bu ay ABD dolarının yen karşısında yüzde 2 oranında değer kazanmıştı.
ABD'den gelen güçlü ekonomik veriler de doların yen karşısında cazibesini artıran bir unsur oldu.
Öte yandan euronun düşeceğine yönelik pozisyonlar ise anılan dönemler itibarıyla yüzde 25 oranında gerileyerek 8.7 milyar Dolar oldu. Bir önceki hafta ise İspanya'nın kurtarma başvurusunda bulunmayacağına yönelik endişeler euro aleyhine pozisyonların yüzde 44 artmasını sağlamıştı.
Pazartesi günü İspanya Maliye Bakanlığı'ndan bir yetkili kurtarma başvurusunda bulunmanın değerlendirilmekte olduğunu söyleyerek bu endişeleri bir nebze giderdi.
ABD dolarının gerileyeceğine yönelik pozisyonlar ise yüzde 21 oranında arttı. Dolardaki kısa pozisyonlar 9.5 milyar dolara ulaştı.
CFTC'nin raporu Şikago Ticaret Borsası'ndaki işlemleri kapsıyor ve genel trend açısından bir fikir vermesi için kullanılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)