E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşte, gözler Draghi'de---

Dolar düşüşte, gözler Draghi'de

Dolar düşüşte, gözler Draghi'de
07 Eylül 2017 - 09:05 borsagundem.com

Dolar, AMB Başkanı Draghi'nin bugün yapacağı açıklamalarla yön bulacak

Bugün gözler Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak. Faiz oranlarında değişim beklenmiyor ancak AMB Başkanı Mario Draghi'nin konuşmaları öncesinde dolar güç kaybını sürdürüyor.

Dolar güne 3.4283 lira seviyesinden başlangıç yaptı. Euro ise 4.0906 lira seviyesinde seyrediyor. Euro/dolar paritesi 1.1920 seviyesinde bulunuyor.

Euro Avrupa Merkez Bankası(ECB) toplantısı öncesinde güçlü seyrini sürdürürken, dikkatler ECB'nin euronun son dönemdeki güçlü seyrine ilişkin açıklamalara ve bu açıklamaların para politikası görünümünü nasıl etkileyeceğine çevrildi. Euro yüzde 0.1 artışla 1.1925 dolara yükselmesine rağmen geçen hafta gördüğü Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 1,2070 doların altında işlem görüyor. Daha yüksek euronun ECB'nin tahvil alım desteğini kontrol altına alma planlarını yavaşlatabileceği beklentileriyle euro baskı altında kaldı ve iki buçuk yılın zirvesini gördükten sonra ivme kaybetti. Reuters anketine katılan 66 ekonomistin yalnızca 15'i ECB'nin bugünkü toplantıda aylık varlık alımlarında kısıntıya gideceğini açıklamasını bekliyor. ECB Başkanı Mario Draghi'nin bugünkü toplantıda ekonomiye verilen desteği kısmak için zemin hazırlamaya başlaması bekleniyor ancak önemli bir taahhüt vermekten kaçınabilir. Draghi'nin euronun son dönemdeki güçlü seyrine ilişkin herhangi bir endişe ifade edip etmeyeceği de yakından izleniyor. Euro bu yıl dolar karşısında yüzde 13'den fazla yükseldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 109.05'e geriledi ancak dün gördüğü bir haftanın dip seviyesi olan 108.45'in üzerinde seyrediyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)